סלט אדממה מתכון מעלף
לאה מאיר משתפת אותנו במתכון מעלף של סלט אדממה.
מצרכים:
לסלט
2 גזרים בינוניים קלופים, מגוררים בפומפיה גס.
1 שקית פולי אדממה קפואים במשקל 400 גרם ללא התרמילים (אם מצאתם פולי אדממה קלופים, הם נמצאים במקפיא של הסופר הרווחתם, אם מצאתם רק תרמילי אדממה שלמים וקפואים, תצטרכו לקלף ולחלוץ מהם את הפולים, קצת מנג'ס אבל שווה).
1 כרוב בינוני חתוך לרצועות דקות (אפשר לשלב חצי כרוב לבן וחצי כרוב אדום).
2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים.
לקישוט
2/3 כוס פקאן סיני מסוכר, קצוצים גס.
1/2 כוס שומשום.
לרוטב
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי.
1/4 כוס סויה בסגנון סיני.
1/4 כוס שמן.
1/4 כוס רוטב סילאן.
1/2 כפית מלח.
1/2 כפית פלפל שחור.
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
סלט קינואה מתכון מעלף
סלט חצילים מתכון משגע
סלט חצילים קלויים מתכון מנצח
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את פולי האדממה ומבשלים 5 דקות על להבה בינונית רק לריכוך מעט, ומסננים היטב היטב.
2. קולים את השומשום במחבת יבשה 3-4 דקות עד להזהבה קלות, שמים בצד.
3. מערבבים את כל הירקות ופולי האדממה בקערה גדולה.
4. מנערים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ויוצקים את הרוטב על הסלט ירקות ומערבבים היטב (ממליצה את הרוטב למזוג על הסלט בסמוך להגשה, כחצי שעה) .
5. מפזרים את השומשום והפקאן מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך ומגישים .
טיפים:
אפשר להוסיף לסלט 200 גרם אטריות אורז ואז מכפילים את הכמות.
במקום בצל ירוק אפשר להשתמש בעירית.
במקום פקאן סיני מסוכר אפשר להחליף בבוטנים קלויים .
זהו מוכן! סלט כייפי, צבעוני, יפה, עשיר בנוגדי חמצון והכי חשוב בטעם מצוין!!!.
בתיאבון! אז כנסו למטבח וספרו איך היה .