שטרודל אגוזים מתכון נדיר
ריקי כהן משתפת אותנו במתכון נדיר לשטרודל אגוזים.
מצרכים:
לבצק:
280 גרם קמח 2 כוסות
5 גרם שמרים יבשים כפית
4 כפות גדושות אבקת סוכר 50 גרם
100 גרם חמאה רכה
80 מ”ל חלב חמים ⅓ כוס
1 חלמון
¼ כפית מלח
קליפה מגוררת מחצי לימון
מלית:
100 גרם סוכר
1 כף דבש
120 מ”ל חלב חצי כוס
50 גרם חמאה
קליפה מגוררת מחצי לימון
250 גרם אגוזים טחונים מלך,לוז,שקדים
1 כף רום או ברנדי
1 חלבון
חופן צימוקים לא חובה
50 גרם אגוזים קצוצים דק לא חובה
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
שטרודל תפוחים מעלף ב-5 דקות
שטרודל גבינה וצימוקים של תומר תומס
עוגת אגוזים מטריפה מתכון הורס
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. להכנת הבצק – במיקסר עם וו לישה לשים יחד את כל חומרי הבצק למשך 5 דקות בערך, עד שמתקבל כדור בצק חלק.
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונכניס לשעה למקרר למנוחה. הבצק לא אמור לתפוח.
3. להכנת המלית – מבשלים בסיר קטן על אש נמוכה תוך כדי ערבוב את החלב, סוכר, חמאה, דבש, קליפת לימון ורום, עד להמסת הסוכר והחמאה.
4. מביאים לרתיחה, מוסיפים את האגוזים הטחונים, מנמיכים את חום הבישול ומבשלים עוד כ-2 דקות. מצננים את התערובת כחצי שעה.
5. מוסיפים את החלבון (ואם רוצים את הצימוקים ו/או אגוזים).
6. להכנת השטרודל – מחלקים את הבצק לשניים, כל חלק מרדדים למלבן.
7. מורחים חצי ממלית האגוזים ונשאיר כרבע לאורך המלבן בלי מילוי.
8. מגלגלים ונניח בתבנית עם נייר אפייה כשהפתח למטה. למעלה נסמן עם סכין כמה חריצים אלכסוניים בבצק.
9. מורחים בביצה טרופה עם מעט חלב. נניח כחצי שעה עד שעה (זה לא כמו מאפה שמרים, הבצק לא אמור לתפוח).
10. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך חצי שעה בערך, עד להזהבה ומצננים.
11. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.