עוגת שמרים מתכון הורס
אורה ארגוב משתפת אותנו במתכון הורס של עוגת שמרים.
מצרכים:
1 קילו קמח מנופה.
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן.
2 כוסות מים חמימים.
2 כפות אינסטנט וניל.
כפית גדושה משפר אפיה .
2 סוכר וניל.
3 בצים.
2 כפות שמרים יבשים
ללוש במיקסר כ-7 דקות, לכסות ולתת התפחה של שעתיים לפחות.
לחלק את הבצק ל 6 כדורים לתת תפיחה 15 דקות כל כדור .
לרדד למלבן דק למרוח מילוי לגלגל לרולדה הדוקה.
לחתוך את הרולדה ל-4 ולקלוע צמה.
להניח ישר לתבניות אינגליש ולהתפיח לעוד 40 דקות .
למרוח מעל בעדינות ביצה טרופה עם כף סוכר.
להכניס לתנור חם 200 מעלות בערך 25 דקות עד שיהיה צבע אחיד זהוב יפה.
אחרי האפיה למרוח מיד סירופ.
המשך המתכון עם המילוי והסירופ נמצא בתחתית הדף.
מתכונים נוספים:
רולדת שמרים שוקולד ואגוזים
רולדת שמרים שוקולד מושלמת
רולדת שמרים שוקולד מושלמת
מתכון נוסף:
המשך המתכון:
3/4 כוס קקאו
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן
כף קינמון למי שאוהב
כפית תמצית רום
4 כפות אינסטנט שוקולד
לערבב הכול ולמרוח,ניתן להוסיף פיצפוצי שוקולד לבן .
סירופ:
1 כוס מים.
1/2 כוס סוכר.
כף גדושה דבש.
2 סוכר וניל.
לבשל מעט שהעוגות חמות להשקות עם סירופ חם.
בהצלחה אורה,ניתן להכין מהבצק סינרולים קרואסונים כול מה שתרצו.