סטייק פרגיות במחבת פסים על מצע של פוקצה נדירה
סטייק פרגיות במחבת פסים הוא ארוחה קלאסית טעימה וקלה להכנה. הוא מושלם לארוחת ערב חגיגית או לארוחה קלה באמצע השבוע.
הסטייקים עשויים מפרגיות, שהוא חלק רך ושומני של העוף. הם מטוגנים במחבת פסים, מה שמעניק להם טעם מעושן וקריספי.
הפוקצה היא לחם שטוח איטלקי עשוי מקמח, מים, שמרים, מלח וסוכר. שאפויה בתנור ויוצאת קריספית מבחוץ ורכה מבפנים.
הפוקצה היא מאכל מסורתי באיטליה, והיא נאכלת לרוב כמתאבן או כמנה ראשונה. היא יכולה להוגש גם כמנה עיקרית, עם תוספות כגון גבינות, ירקות או נקניקים.
השילוב של סטייק פרגיות עם פוקצה נדירה הוא פשוט מושלם. הסטייקים העסיסיים והקריספיים עם הפוקצה הפריכה הם ארוחה טעימה שתגרום לכם ללקק את האצבעות.
מתכון של אריאלה קלפנר.
מצרכים:
פרגיות עם בצל ועגבניות שרי עם טחינה על מצע פוקצה
פוקצה :
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
חצי כף מלח
רבע כוס שמן
וכוס מיס חמימים
לערבב הכל לעיסה דביקה , להתפיח במקום חמים.
לפרגיות:
כף גדושה תבלין שווארמה
חצי כף אבקת מרק עוף
חצי כף תבלין עוף בגריל
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
בנוסף:
בצל גדול
כמה עגבניות שרי חצויות
מעט טחינה מוכנה
מעט פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
סטייק פרגית מושלם ועסיסי כמו במסעדות
מתכון להמבורגר קטלני
פרגיות ברוטב עם פטריות המתכון ששבר את הרשת
פרגיות במרינדת תבלינים – אצל רפאל במטבח
אופן הכנה:
1. לערבב בקערה כף גדושה של תבלין שווארמה, חצי כף א. מרק עוף וחצי כף תבלין עוף בגריל, מלח, פלפל גרוס ומעט שמן זית עם הפרגיות.
במחבת נפרדת לטגן בצל גדול עד שמזהיב ואליו להוסיף כמה עגבניות שרי חצויות, מלח , פלפל.
לאפות פוקצה בחום בינוני עד שמזהיבה ובינתיים לטגן את הפרגיות במחבת פסים או על פלנצ׳ה.
לסדר את המנה כך שעל הפוקצה נפזר מעט מהבצל ועגבניות, מעט טחינה
פרגיות שלמות או רצועות ועליהן שוב בצל, עגבניות, טחינה ומעט פטרוזיליה קצוצה.
החבר׳ה שלי ממש התלהבו
בתאבון ☺️