עוגת טורט שוקולד אוורירית מתכון קל
עוגת טורט שוקולד היא עוגה קלאסית, אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד. היא מתאימה לכל אירוע, בין אם זה יום הולדת, חתונה או סתם ארוחת ערב מיוחדת.
המתכון הבא הוא לעוגת טורט שוקולד אוורירית. היא קלה להכנה ופשוטה מאוד, כך שגם מי שאינו מתמצא בבישול יכול להצליח להכינה. העוגה היא אוורירית, טעימה ועסיסית, עם טעם שוקולדי עשיר רכה וגבוהה.
מתכון של זהר מנדל.
מצרכים:
5 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
1 שקית אבקת אפיה
2 כפות גדושות קקאו
קורט מלח
מצרכי קרם שוקולד-
200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה
150 מ"ל שמנת מתוקה נוספת
מצרכי קרם פודינג וניל-
1 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות פודינג וניל
3 כפיות סוכר
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
טורט גבינה מתכון חלומי
עוגת שוקולד עסיסית לזכרו של עדי ליאון שנפל בעזה
עוגת שוקולד ציפס ב-5 דקות
עוגה של פעם – עוגת טורט שוקולד רכה ואוורירית כמו של סבתא – פינת האוכל של סיון
אופן הכנה:
1. מתחילים עם קרם השוקולד, ממיסים את השוקולד המריר עם אריזה אחת של שמנת מתוקה, מאחדים ומכניסים למקרר.
2. מכינים את העוגה-.
3. מפרידים בין חלבון לחלמון..
4. מקציפים חלבון (לבן) עם 3/4 כוס סוכר.
5. מקציפים חלמון (צהוב) עם 1/4 כוס סוכר.
6. שופכים את החלמון ואת שאר מרכיבי העוגה ומערבבים בתנועת קיפול.
7. לוקחים סיר גחנון קוטר "22, חותכים נייר אפיה לעיגול לתחתית הסיר ושופכים את הבלילה לסיר.
8. אופים בחום של 170 מעלות כ-45 דקות עד שמכניסים שיפוד והוא יוצא יבש..
9. מוציאים ומקררים את העוגה לגמרי הופכים אותה על כלי הגשה .
10. מוציאים את קרם השוקולד מהמקרר, מוסיפים את שאר השמנת המתוקה ומקציפים לקרם יציב.
11. פורסים את העוגה ל-3 חלקים ומורחים קרם בין השכבות (אפשר גם לחצות ל-2).
12. מכינים קרם וניל – מקציפים שמנת מתוקה עם 2 כפות פודינג ו-3 כפיות סוכר מורחים מעל ומסביב לעוגה ומקשטים עם שאריות קרם השוקולד שנשאר.
דגשים וטיפים להכנת העוגת שוקולד:
אל תערבבו את הבלילה יותר מדי, אחרת העוגה תהיה קשה.
שימו לב לאפות את העוגה מספיק זמן, אחרת היא תהיה רטובה.
ניתן להוסיף לתערובת את המרכיבים הבאים:
שבבי שוקולד מריר או חלב
אגוזים קצוצים