3.2/5 - למתכון דירוג של 34 חובבי בישול

סינמון רול ב-10 דקות מתכון נדיר

סינמון רול הן מאפה נהדר לכל אירוע. הן מתוקות, רכות ומלאות בטעם קינמון מתובל. המתכון הזה הוא קל להכנה וניתן להתאים אותו לפי הטעם האישי שלכם.

מקור המתכון

המתכון הזה הוא מתכון ביתי ותיק. הוא מועבר מדור לדור במשפחה שלי כבר שנים רבות.

רשימת מרכיבים והוראות הכנה

מצרכים:

למילוי:

לסירופ:

הוראות הכנה:

  1. מתחילים בהכנת הבצק:

    • מערבבים את הקמח ואבקת האפייה יחד.
    • מוסיפים את החמאה הקרה ומתחילים ללוש.
    • מוסיפים את החלב בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
    • אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד מעט קמח.
    • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך חצי שעה.
  2. מכינים את המילוי:

    • טורפים בקערה את החמאה הרכה עם הסוכר והקינמון עד לקבלת קרם חלק.
  3. מתחילים בהכנת הסירופ:

    • מחממים בסיר קטן את הנס קפה, המים החמים והשמנת החמוצה.
    • מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים עד לקבלת סירופ סמיך.
  4. מרדדים את הבצק:

    • מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח מקומח לעלה דק בעובי של כחצי ס"מ.
  5. מורחים את המילוי:

    • מורחים את המילוי על הבצק בשכבה אחידה.
  6. גלגול הבצק:

    • מגלגלים את הבצק לרולדה.
    • חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
  7. אפייה:

    • מניחים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
    • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות, או עד שהשושנים מזהיבות.
  8. סידור והגשה:

    • מפזרים על השושנים את האגוזים שבורים.
    • מזליפים את הסירופ החם על השושנים.

טיפים:

וריאציות ושיפורים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות