היום, אנחנו לוקחים ראש כרוב והופכים אותו לכוכב – כרוב צלוי בתנור. המנה הזו היא כמו פצצת טעם פריכה בקצוות ונימוחה מבפנים. אז, הפשילו שרוולים, ובואו נעשה כרוב מרגש!
מקורות המתכון לכרוב בתנור
לצליית כרוב אולי אין סיפור מקור אגדי, אבל הרשו לי לומר לכם, הוא שימש שינוי משחק במטבחים ברחבי העולם.
התנור עושה את הקסם שלו, והופך את הירק הצנוע הזה לתענוג פריך. זו תוספת שאינה שם רק לראווה – היא גונבת את אור הזרקורים.
רכיבים להכנת כרוב בתנור
עבור הכרוב הקלוי:
1 ראש כרוב בינוני
3 כפות שמן זית
2 שיני שום, קצוצות
1 כפית פפריקה
1 כפית טימין מיובש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
פטרוזיליה טרייה לקישוט (לא חובה)
הוראות הכנת כרוב בתנור
- מחממים את התנור לחום של 220 מעלות צלזיוס (425 מעלות פרנהייט). בזמן שהוא מתחמם, פורסים את הכרוב לעיגולים בעובי של כ-2 ס"מ. אנחנו מכוונים כאן לסטייקים של כרוב – עבים מספיק כדי לקבל את הקראנץ' המשביע הזה.
- בקערה קטנה מערבבים יחד את שמן הזית, השום הטחון, הפפריקה, הטימין היבש, המלח והפלפל השחור. ערבבו היטב, והמרקחת עמוסת הטעמים הזו היא החבר הכי טוב החדש של הכרוב שלכם.
- מניחים את עיגולי הכרוב שלך על תבנית אפייה. עכשיו, עשה שימוש – עסו את תערובת השמן והתבלינים הטעימים על שני הצדדים של כל פרוסת כרוב. ודא שכל פינה ופינה יקבלו שפשוף בטעם.
- הכנס את נייר האפייה לתנור שחומם מראש. נותנים לכרוב לצלות כ-25-30 דקות או עד שהשוליים מזהיבים ופריכים. הארומה שממלאת את המטבח שלך היא סימן לבאות.
- לאחר שהכרוב שלכם פריך וזהוב, שלפו אותו מהתנור. פזרו מעט פטרוזיליה טרייה מלמעלה אם מתחשק לכם – זה מוסיף פרץ של צבע ורעננות.
- צלו את סטייק הכרוב הצלוי שלכם והתכוננו להתענג על הטוב הפריך. זו תוספת שתגנוב את אור הזרקורים בכל ארוחה.
יתרונות תזונתיים של מתכון לכרוב בתנור
כרוב הוא כוכב על דל קלוריות, עמוס בויטמינים C ו-K. הוא גם מקור נהדר לסיבים, המעודד עיכול טוב. שמן זית מוסיף שומנים בריאים, ושום הוא כמו מגבר הבריאות הקטן של הטבע. הכרוב הקלוי הזה הוא לא רק טעים; זה מעצמה תזונתית.
תְשׁוּאָה:
מתכון זה מגיש בנדיבות 4, מה שהופך אותו לתוספת מושלמת לארוחת ערב משפחתית או למפגש קטן. הכפילו לקהל גדול יותר או אם אתם פשוט ממש ממש אוהבים כרוב.
זמן הכנה:
אנחנו שומרים על רוח קלה עם זמן הכנה של בערך 10 דקות. התנור עושה את רוב העבודה, כך שתוכלו להתמקד בדברים חשובים יותר (כמו להחליט במה לצפות בבולמוס מאוחר יותר).
רמת קושי:
זה טיול בפארק. אם אתה יכול לקצוץ כרוב ולהפעיל את התנור, אתה בעניינים. אין צורך בהתעמלות קולינרית.
חלופות מתכון לכרוב בתנור לאוכלי כשרות
לחברים הכשרים שלנו, רק תוודא ששמן הזית שלך הוא בעל תעודת כשרות, ואתה מוכן ללכת. אין צורך בשינויים גדולים לשינוי הכרוב הזה.
טיפים להכנת כרוב בתנור פריך
- שאפו לפרוסות אחידות כדי להבטיח בישול אחיד. עובי של כ-2 ס"מ הוא הנקודה המתוקה.
- אל תפחד ללכלך את הידיים שלך. עסו את שמן הזית והתבלינים לתוך הכרוב לקבלת טעם מקסימלי.
- חממו מראש את התנור ל-220 מעלות צלזיוס (425 מעלות צלזיוס). אנחנו מחפשים את הטוב הפריך הזה, ותנור חם הוא המפתח.
- שים עין על הכרוב שלך בתנור. ברגע שהקצוות זהובים ופריכים, זה זמן ההצגה.
עכשיו, בואו נהפוך את הכרוב הזה לתחושה פריכה. בלוטות הטעם שלך צפויות להתענוג, וקוראי הבלוג שלך עומדים לגלות אהבה חדשה לירק הלא מוערך הזה. תהנו מהטוב הצלוי, חברים שלי! 🥬🔥