דרגו את המתכון

קרפצ'ו סלק עם גבינת עיזים ופקאן

קרפצ'ו סלק עם גבינת עיזים ופקאן: פסטיבל צבעים וטעמים

קרפצ'ו סלק הוא מנה קלילה, מרעננת ומרהיבה, שמקורה באיטליה. המנה משלבת את טעמו המתוק-אדמתי של הסלק עם מליחות גבינת העיזים ופריכות אגוזי הפקאן.

היסטוריה:

הקרפצ'ו הומצא לראשונה בשנות ה-50 על ידי ג'וזפה Cipriani, הבעלים של מסעדת Harry's Bar בוונציה. Cipriani קרא למנה על שם עיר הולדתו, Carpaccio, עיר ידועה בצבעיה העזים.

מרכיבים:

הכנה:

  1. חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. עטפו את הסלקים בנייר כסף והניחו אותם בתבנית אפייה.
  3. צלו את הסלקים במשך 45-60 דקות, או עד שהם רכים.
  4. לאחר שהסלקים התקררו, קלפו אותם וחתכו אותם לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה או סכין חדה.
  5. סדרו את פרוסות הסלק על צלחות הגשה.
  6. פזרו מעל את גבינת העיזים.
  7. קוצצו את אגוזי הפקאן וטגנו אותם במחבת עם מעט שמן זית עד שהם זהובים.
  8. פזרו את אגוזי הפקאן הקלויים מעל הסלק וגבינת העיזים.
  9. ערבבו את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל ורוטב את המנה.
  10. קשטו בעלי מיקרו (אופציונלי).

טיפים:

וריאציות ושיפורים:

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: 30 דקות

הצעות הגשה:

קרפצ'ו סלק הוא מנה יפהפייה, טעימה ובריאה. זוהי מנה מושלמת לאירוח או לארוחה קלה.

יתרונות תזונתיים:

לסיכום:

קרפצ'ו סלק הוא מנה פשוטה להכנה, טעימה ובריאה. זוהי מנה מושלמת לכל אירוע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות