דרגו את המתכון

כרוב מאודה פשוט ומזין

כרוב מאודה הוא מאכל צנוע אך לבבי שנהנה ממנו במטבחים ברחבי העולם במשך מאות שנים. המתכון הזה חוגג את הפשטות והטעם הטבעי של הכרוב, ללא צורך במרכיבים משוכללים או טכניקות מסובכות. בין אם אתם מחפשים תוספת מהירה שילווה את הארוחה שלכם או תוספת מזינה לרפרטואר הצמחוני שלכם, כרוב מאודה מתאים בצורה מושלמת. מקורו בשיטות בישול מסורתיות שעברו בדורות, מתכון זה מציע דרך בריאה ומשביעה ליהנות מהירק הרב-תכליתי הזה.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מכינים את הכרוב על ידי הסרת העלים החיצוניים הקשים וחיתכו לפרוסות דקות. אתה יכול להשתמש בסכין חדה או מנדולינה לשלב זה.
  2. שטפו את פרוסות הכרוב תחת מים קרים כדי להסיר לכלוך או פסולת, ואז רוקנו אותם ביסודיות.
  3. במחבת או סיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את השום הטחון ומאדים 1-2 דקות עד לריח.
  4. מוסיפים את הכרוב הפרוס למחבת, תוך ערבוב כדי לצפות אותו באופן אחיד בשמן ספוג השום. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  5. מכסים את המחבת במכסה ומנמיכים את האש לנמוכה. מניחים לכרוב לאדות במשך 5-7 דקות, או עד שהוא רך אך עדיין מעט פריך.
  6. בודקים את הכרוב מדי פעם ומערבבים אותו בעדינות כדי להבטיח בישול אחיד. הימנע מבישול יתר, מכיוון שזה עלול לגרום לכרוב עיסתי.
  7. לאחר שהכרוב מבושל לפי טעמכם, מסירים אותו מהאש ומעבירים לכלי הגשה. סוחטים מלמעלה מיץ לימון טרי לקבלת פרץ נוסף של טעם, אם רוצים.
  8. הגישו את הכרוב המאוד חם כתוספת לצד המנה העיקרית האהובה עליכם. תהנה!

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, אתה יכול בקלות להתאים את המתכון הזה על ידי השמטת השום או החלפתו בשאלוט טחון או בצל. בנוסף, אתה יכול להוסיף תוספת של מרק ירקות או יין לבן למחבת לתוספת טעם.

יתרונות תזונתיים:

כמות: מתכון זה משמש 4 כתוספת.

זמן הכנה: זמן ההכנה למתכון זה הוא כ-10 דקות.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריה הקלה, מה שהופך אותו מתאים לבשלנים מתחילים ולמקצוענים מנוסים כאחד.

טיפים לשיפור:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות