חיפוש

כרוב מאודה פשוט ומזין

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

כרוב מאודה פשוט ומזין

כרוב מאודה הוא מאכל צנוע אך לבבי שנהנה ממנו במטבחים ברחבי העולם במשך מאות שנים. המתכון הזה חוגג את הפשטות והטעם הטבעי של הכרוב, ללא צורך במרכיבים משוכללים או טכניקות מסובכות. בין אם אתם מחפשים תוספת מהירה שילווה את הארוחה שלכם או תוספת מזינה לרפרטואר הצמחוני שלכם, כרוב מאודה מתאים בצורה מושלמת. מקורו בשיטות בישול מסורתיות שעברו בדורות, מתכון זה מציע דרך בריאה ומשביעה ליהנות מהירק הרב-תכליתי הזה.

רכיבים:

  • 1 ראש כרוב (כ-800 גרם), פרוס דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אופציונלי: פלחי לימון להגשה

הוראות הכנה:

  1. מכינים את הכרוב על ידי הסרת העלים החיצוניים הקשים וחיתכו לפרוסות דקות. אתה יכול להשתמש בסכין חדה או מנדולינה לשלב זה.
  2. שטפו את פרוסות הכרוב תחת מים קרים כדי להסיר לכלוך או פסולת, ואז רוקנו אותם ביסודיות.
  3. במחבת או סיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את השום הטחון ומאדים 1-2 דקות עד לריח.
  4. מוסיפים את הכרוב הפרוס למחבת, תוך ערבוב כדי לצפות אותו באופן אחיד בשמן ספוג השום. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  5. מכסים את המחבת במכסה ומנמיכים את האש לנמוכה. מניחים לכרוב לאדות במשך 5-7 דקות, או עד שהוא רך אך עדיין מעט פריך.
  6. בודקים את הכרוב מדי פעם ומערבבים אותו בעדינות כדי להבטיח בישול אחיד. הימנע מבישול יתר, מכיוון שזה עלול לגרום לכרוב עיסתי.
  7. לאחר שהכרוב מבושל לפי טעמכם, מסירים אותו מהאש ומעבירים לכלי הגשה. סוחטים מלמעלה מיץ לימון טרי לקבלת פרץ נוסף של טעם, אם רוצים.
  8. הגישו את הכרוב המאוד חם כתוספת לצד המנה העיקרית האהובה עליכם. תהנה!

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, אתה יכול בקלות להתאים את המתכון הזה על ידי השמטת השום או החלפתו בשאלוט טחון או בצל. בנוסף, אתה יכול להוסיף תוספת של מרק ירקות או יין לבן למחבת לתוספת טעם.

יתרונות תזונתיים:

  • כרוב הוא מעצמה תזונתית, עמוסה בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. 
  • הוא דל בקלוריות אך עשיר בסיבים, מה שהופך אותו נהדר לבריאות מערכת העיכול. 
  • בנוסף, הכרוב מכיל ויטמין C, ויטמין K וויטמינים שונים מקבוצת B, שכולם חיוניים לרווחה הכללית. 
  • אידוי הכרוב מסייע בשמירה על החומרים המזינים שלו, ומבטיח שתקבל את היתרונות הבריאותיים המקסימליים בכל ביס.

כמות: מתכון זה משמש 4 כתוספת.

זמן הכנה: זמן ההכנה למתכון זה הוא כ-10 דקות.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריה הקלה, מה שהופך אותו מתאים לבשלנים מתחילים ולמקצוענים מנוסים כאחד.

טיפים לשיפור:

  • נסה עם תבלינים שונים כגון פפריקה מעושנת, פתיתי צ'ילי או עשבי תיבול יבשים כדי להתאים אישית את הטעם של הכרוב המאוד שלך.
  • לתוספת מרקם וחלבון, לזרוק פנימה מעט אגוזים או זרעים קלויים לפני ההגשה.
  • כדי לזרז את תהליך הבישול, אפשר לאדות את הכרוב בכלי המתאימים למיקרוגל עם כמה כפות מים. כל שעליך לעשות הוא לכסות את הכלי בניילון נצמד ולהכניס למיקרוגל בחום גבוה למשך 3-5 דקות, או עד שהכרוב רך.
  • אין להעמיס את המחבת בזמן בישול הכרוב, מכיוון שהדבר עלול למנוע ממנו לאדות באופן שווה. במידת הצורך, מבשלים את הכרוב בקבוצות כדי להבטיח בישול נכון.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות