דרגו את המתכון

 

שעועית לבנה, המכונה גם שעועית נייבי או שעועית חריקו, היא מרכיב רב תכליתי ומזין הנפוץ במטבח ההודי. מתכון שעועית לבנה בסגנון הודי זה מנה מנחמת ולבבית המשלבת שעועית עדינה עם תבלינים ארומטיים ומרכיבים טעימים. מנה זו, שמקורה במסורות הקולינריות המגוונות של הודו, מציגה את הטעמים העשירים והתוססים של האזור. בין אם מוגשת כמנה עיקרית או כתוספת, שעועית לבנה בסגנון הודי בטוח תשמח את בלוטות הטעם שלכם בטעמה הטעים ובמרקם המשביע.

מקורות מתכון:

המטבח ההודי ידוע בשל מגוון המנות הצמחוניות שלו, ושעועית לבנה מופיעה לעתים קרובות באופן בולט במתכונים מסורתיים רבים. מקארי קרמי ועד לתבשילים מתובלים, שעועית לבנה משמשת במגוון דרכים ליצירת ארוחות בעלות טעם ומשביעות מהן נהנים אנשים ברחבי הודו וברחבי העולם.

 

רשימת רכיבים:

 2 כוסות שעועית לבנה יבשה (שעועית נייבי או שעועית חריקו), מושרים למשך הלילה

 2 כפות שמן צמחי

 1 בצל קצוץ דק

 3 שיני שום, קצוצות

 חתיכת ג'ינג'ר בגודל 1 אינץ', מגורר

 2 עגבניות, קצוצות

 1 כפית כמון טחון

 1 כפית כוסברה טחונה

 1/2 כפית אבקת כורכום

 1/2 כפית אבקת צ'ילי (להתאים לפי הטעם)

 מלח לטעימה

 עלי כוסברה טריים, לקישוט

 

הוראות הכנה שלב אחר שלב:

יתרונות תזונתיים:

שעועית לבנה היא מעצמה תזונתית, עמוסה בחלבון, סיבים וחומרים מזינים חיוניים. הם מקור מצוין לחלבון מהצומח, מה שהופך אותם לבחירה אידיאלית עבור צמחונים וטבעונים.

בנוסף, שעועית לבנה עשירה בסיבים, שיכולים לעזור לקדם את בריאות העיכול ולווסת את רמות הסוכר בדם. הם מכילים גם מגוון של ויטמינים ומינרלים, כולל ברזל, מגנזיום ופולאט, החשובים לבריאות ולרווחה הכללית.

מנות:

מתכון זה משרת 4-6 אנשים.

זמן הכנה:

זמן ההכנה של שעועית לבנה בסגנון הודי הוא כ15 דקות, עם זמן בישול כולל של 1 עד 1.5 שעות.

רמת קושי:

מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מכיוון שהוא דורש מרכיבים בסיסיים וטכניקות בישול פשוטות. אפילו טבחים מתחילים יכולים להכין את המנה הזו בהצלחה.

חלופות למתכונים:

לאוכלי כשרות, ניתן להחליף שמן צמחי בשמן זית או שמן קוקוס. בנוסף, אתה יכול להתאים אישית את התבלינים לפי העדפות הטעם שלך, להוסיף אבקת צ'ילי פחות או יותר כדי להתאים את רמת החום.

טיפים לבישול:

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות