דרגו את המתכון

מתכון מרק סלק וגזר בריא ועשיר בטעם

מרק סלק וגזר הוא מנה תוססת ומנחמת שהיא מזינה כמו שהיא טעימה. מתכון זה נובע משורשיו למזרח אירופה, שם מרקים דשנים הם מרכיב עיקרי של חורפים קרים וקיץ תוסס כאחד. עמוס בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, המרק הזה לא רק מספק את בלוטות הטעם אלא גם מזין את הגוף מבפנים.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים בצל קצוץ ומאדים עד לשקיפות, כ-5 דקות.
  2. מוסיפים שום טחון ומבשלים עוד דקה עד שהוא ניחוח.
  3. מוסיפים לסיר קוביות סלק וגזר, יחד עם כמון, מלח ופלפל. מטגנים 5 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
  4. יוצקים את ציר הירקות ומביאים את התערובת לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים למרק להתבשל במשך 20-25 דקות, או עד שהירקות רכים.
  5. לאחר שהירקות רכים, מסירים את הסיר מהאש ונותנים למרק להתקרר מעט.
  6. בעזרת בלנדר טבילה או בלנדר רגיל טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. אם משתמשים בבלנדר רגיל, יש לעבוד בקבוצות ולהיזהר מנוזלים חמים.
  7. טועמים את המרק ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  8. מצקת את המרק לקערות ומקשטים בשמיר טרי. מגישים חם, עם כף שמנת חמוצה או יוגורט יווני אם רוצים.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים את המתכון בקלות על ידי שימוש במרק ירקות בעל תעודת כשרות והבטחת שכל שאר המרכיבים עומדים בתקני הכשרות. בנוסף, אתה יכול להתאים אישית את המרק על ידי הוספת ירקות אחרים כגון תפוחי אדמה, סלרי או פרסניפס לתוספת טעם ותזונה.

יתרונות תזונתיים:

כמות: מתכון זה מכיל כ-4 מנות.

זמן הכנה: לוקח בערך 30-40 דקות להכין את המרק הזה מתחילתו ועד סופו.

רמת קושי: קלה

טיפים לשיפור:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות