דרגו את המתכון

מתכון ללחמניות ביתיות רכות

מרכיבים:

מתכונים נוספים

לחם שום וגבינה נתלש ונמס בפה (בתוספת בונוס לחמניות!)
לחמניות באן מאודות כמו באולמות אירועים
מתכון לחמניות חלב יפניות אווריריות ומענגות

אופן ההכנה:

  1. הכנת השמרים: המיסי את השמרים בחצי כוס מים פושרים.
  2. הכנת הבצק:
    • בקערה גדולה, ערבבי קמח ומלח.
    • הוסיפי סוכר וערבבי.
    • צרי גומה בקמח, הוסיפי את השמרים המומסים והשמן.
    • הוסיפי בהדרגה את המים ולשי לבצק אחיד וחלק. הוסיפי עוד מים במידת הצורך.
    • שמני מעט את הבצק, כסי אותו והתפיחי עד הכפלת הנפח.
  3. עיצוב הלחמניות (סבב ראשון):
    • חלקי את הבצק לשניים.
    • קחי חצי מהבצק וקרצי ממנו חתיכות במשקל 100-110 גרם.
    • לושי כל חתיכה לכדור חלק והניחי על משטח מקומח.
    • קמחי קלות, כסי במגבת והתפיחי 10-15 דקות.
  4. אפייה (סבב ראשון):
    • בינתיים, חממי תנור ל-180-190 מעלות.
    • שמני תבנית עם נייר אפייה.
    • רדדי כל כדור בצק לצורת אליפסה, גלגלי לרולדה והניחי בתבנית.
    • הניחי את הרולדות צמודות זו לזו בתבנית.
    • התפיחי כ-10 דקות נוספות.
    • מרחי בביצה הטרופה עם סוכר ופזרי שומשום.
    • אפרי עד להזהבה יפה.
    • כסי במגבת לשמירה על הרכות.
  5. עיצוב הלחמניות (סבב שני):
    • בזמן שהסבב הראשון בתנור, חזרי על שלבים 3 ו-4 עם החצי השני של הבצק.

טיפים:

מתכון של מלי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות