דרגו את המתכון
עוגת מייפל קלאסית וטעימה – מתכון ביתי מושלם
זמן הכנה: כשעה (כולל זמן אפייה) רמת קושי: קל
מצרכים:
- לבסיס העוגה:
- 4 ביצים L
- 1 ¼ כוסות סוכר
- ½ כוס שמן
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט (200 מ"ל)
- 1 כוס שמנת צמחית
- 1 ¼ כוסות קמח תופח
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- לציפוי:
- ¾ כוס מייפל
- לפיזור:
- אגוזים קצוצים
- קינמון או קוקוס (לפי הטעם)
עוגת מייפל ואגוזים רכה שאין דברים כאלה! ועוד ב5 דקות!
מתכונים נוספים
עוגת מייפל פרווה אוורירית מתכון הורס
עוגת מייפל בחושה משגעת ב-10 דקות
עוגה בציפוי שוקולד לבן מלי מאירוב
עוגת מייפל
אופן ההכנה:
- מכינים את הבלילה:
- בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הבסיס עד לקבלת תערובת אחידה.
- אפייה:
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במדף האמצעי, למשך כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- ציפוי:
- מוציאים את העוגה מהתנור ומיד מוזגים עליה את מייפל.
- בעזרת קיסם, עושים חורים קטנים בעוגה כדי שהמייפל יספג היטב.
- קישוט:
- מפזרים אגוזים קצוצים וקינמון או קוקוס לפי הטעם.
מתכון של מלי מאירוב.