תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לעוף עם ארטישוק ירושלמי ( בטטה קסביה)
מצרכים:
1.5 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף
3 ירכיים
3 שוקיים
2 עגבניות ללא קליפה מגורדות
10 שיני שום קצוצות
3 כפות שמן קנולה
כפית וחצי כורכום
כפית וחציפלפל שחור גרוס
כפית מלח
חבילת כוסברה קצוצה
אופן הכנה:
1. מחממים את הסיר ושמים את השמן ומחממים,שמים בסיר את העוף על הצד של העור,ומשחימים משני הצדדים (מומלץ לכסות את הסיר) ולאחר שהעוף משחים מוסיפים לסיר את הכורכום ומערבבים.
2. מוסיפים לסיר את העגבניות המגורדות ואת השום הקצוץ וממשיכים לערבב.
3. חותכים את הארטישוק הירושלמי כפי שהוצג בסרטון (3 חלקים) ומוסיפים את הארטישוק ואת הפלפל שחור גרוס לסיר ומערבבים.
4. מוסיפים לסיר מים חמים עד לגובה גב העוף ומוסיפים את המלח וחצי מחבילת הכוסברה.
5. מבשלים ללא מכסה למשך 40 דקות עד שהעוף מוכן והארטישוק ירושלמי רך ומגישים.