דרגו את המתכון
אורין מכלוף משתפת אותנו במתכון שלה ללביבות תפוחי אדמה .
מצרכים:
- 3 תפוחי אדמה גדולים עם קליפה אדומה שטופים וקלופים
- 1 בצל גדול או 2 קטנים
- 2 ביצים M או L
- 3 כפות קמח
- 1 כפית מלח
- מי שאוהב 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית אבקת אפייה
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- לגרד במגרדת ( בחורים הגדולים ) את תפוחי האדמה והבצל.
- להניח את תפוחי האדמה והבצל על מגבת מטבח נקייה ולסחוט היטב מהנוזלים. להוציא כמה שיותר נוזלים מתפוחי האדמה והבצל.
- להניח את תפוחי האדמה והבצל בקערה גדולה ולהוסיף את כל שאר המצרכים : ביצים, קמח, מלח, פלפל שחור, ואבקת אפייה. לערבב היטב.
- לחמם על אש גבוהה, לפי המתכון לשים במחבת גדולה ורחבה שמן חצי עמוק אני שמה פחות ויוצא עדיין מבושל וטעים❤️.
- כשהשמן חם, בעזרת שתי כפות ליצור תלוליות של לביבות בשמן ולשטח אותן מעט מי שמעדיף בידיים אפשר גם בידיים להנמיך מעט את האש לאש בינונית – גבוהה.
- לטגן כ 2-3 דקות (תלוי בגודל הלביבה) מכל צד עד שהלביבות משחימות יפה.
- להוציא מהשמן ולהניח על מגש או צלחת גדולה מרופדת בנייר סופג. לטגן ככה את כל הנגלה של הלביבות.
מתכונים נוספים ללביבות תפוחי אדמה:
לביבות תפוחי אדמה עם בצל ירוק
לביבות תפוחי אדמה מטוגנות