דרגו את המתכון
יאנה דרמליוק משתפת אותנו במתכון שלה למנטי בוכרי במילוי בשר
מצרכים:
- 4 כוסות קמח
- כפית מלח
- 4\3 כוס מים רותחים, ובשארית שנותרה מוסיפים שמן
- 2 ביצים
- מערבבים את כל המצרכים יחד, רצוי לעשות זאת במערבל מזון, אבל ניתן גם לערבב ידנית.
- ללוש את הבצק עד שהכל אחיד . לעטוף בניילון נצמד ולשים בצד למנוחה
- 7 בצלים בינוניים קצוצים דק
- בערך 700 גרם בשר בקר (כנראה שישאר לכם קצת מילוי, אבל זה עדיף מאשר שיחסר)
- 200 גרם שומן כבש למי שרוצה להוסיף (במידה ואתם לא מוסיפים את השומן, רצוי לקחת חתיכת בשר שיש בה קצת שומן כדי שלא יהיה יבש ,השומן מוסיף לדעתי).
אופן הכנה:
- לחתוך את הבשר לקוביות קטנות , גם את השומן (השומן צריך להיות ממש קצוץ)
- להוסיף את הבשר והשומן לבצל ולתבל איך שאוהבים (אני מוסיפה רק מלח,פלפל וכמון).
- ממליצה להכין את הבשר לילה מראש, הוא סופג את הטעמים של התיבול והבצל ולדעתי משפר את הטעם .
- לחלק את הבצק ל4 חלקים . לקחת חתיכה אחת ואת מה שנותר להכניס חזרה לניילון כדי שלא יתייבש.
- לגלגל את הבצק לנחש ולחתוך חתיכות בינוניות ,בערך כמו בסרטון.
- לרדד חתיכה כמה דק שאפשר מבלי שהבצק יהיה שקוף מידי (אחרת יקרע ולא יחזיק את המילוי), לקחת בערך כף מהמילוי (תלוי בגודל העלה שיצרתם) ,להניח במרכז .
- לקחת שתי קצוות ולחבר ביניהם. לוודא שאתם מהדקים טוב את הבצק.
- גם בצד השני להדק יחדיו את שתי הקצוות לאמצע, ובסוף להדק את הקצוות גם כן .
- קשה להסביר אבל נורא פשוט לעשות. מה שלא ציינתי בסרטון, חשוב מאוד לשמן את התבניות לפני שאתם מניחים את המנטי .
- להרתיח חצי סיר מים (על אש גבוהה) ,ברגע שהמים רתחו מניחים את התבניות על הסיר, מכסים עם מכסה ומאדים 35 דקות על האש הכי גבוהה.
- לגבי התבניות אני לא יודעת איפה ניתן להשיג אותם (בטוחה שמוכרים בסגנון בחנויות למטבח) אני פשוט לקחתי מאמא שלי שהביאה את זה עוד מאוזבקיסטן חח .
סרטון המדגים את כל השלבים להכנת המנטי:
מתכון נוסף לכיסונים במילוי בשר