דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לסופריטו עוף מושלם עם ירקות.
מצרכים:
- שוקי עוף
- 2 עגבניות חתוכות לרבעים
- 1 שום טרי חתוך ל-4
- 2 גזרים קלופים חתוכים גס
- תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפלחים.
- כף מרק עוף
- כף דולהשום כתוש
- חצי כף כורכום
- חצי כף פלפל שחור גרוס
- חצי כף מלח
- 2 כפות שמן זית
- 1 ליטר מים פושרים
אופן הכנה:
- על רשת מעל תבנית עם נייר אפיה מסדרים את השוקיים גזרים ,תפוחי אדמה,שום,עגבניות.
- מרססים או מברישים בשמן זית את הירקות ושוקי העוף שסידרנו מעל הרשת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה (בערך חצי שעה).
- מתחילים בהכנת הרוטב: שמים בקערה 2 כפות של שמן זית,כף גדולה של שום כתוש,כף מרק עוף,חצי כף כורכום,חצי כף פלפל שחור גרוס,חצי כף מלח ולחטר מים פושרים ומערבבים באמצעות מטרפה עד שמתקבל רוטב אחיד.
- לאחר חצי שעה מוציאים את שוקי העוף והירקות מהתנור ומסדרים בסיר שטוח (סוטאז) ומוזגים מעל את הרוטב שהכנו, שמים את המכסה מעל ומכניסים לתנור למשך שעה, 5 דקות אחרונות להסיר מכסה ולשים על מצב גריל.
- מוציאים מהתנור ומגישים.