דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לעוף עם בצל וסומק.
מצרכים:
- 1 ק"ג בצל סגול מקולף חתוך לרצועות
- 1 ק"ג שוקי עוף
- כף של סילאן
- סומק
- כף מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- כוס מים
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
אופן הכנה:
- בסיר שטוח (סוטאז) שמים מעט שמן ועושים סגירה לשוקי העוף בסיר (לשים מעט שמן כי גם בעור של העוף יש שמן)
- לאחר שסגרנו את העוף מוציאים מהסיר ומטגנים בסיר את רצועות הבצל עד שנהיה שקוף ותוך כדי הטיגון מוסיפים כף מלח לבצל, את הטיגון הבצל עושים שתוך כדי שסגרנו את הסיר עם מכסה, מטגנים בערך רבע שעה.
- לאחר רבע שעה שטיגנו את הבצל, מוסיפים לסיר כוס מים,כף סילאן,כפית פלפל שחור גרוס וכף של סומק.
- מעל הבצל בסיר נסדר את שוקי העוף שסגרנו קודם,מפזרים מעט סומק ,נכסה את הסיר ונבשל על אש קטנה למשך שעתיים.
- לאחר שעתים מפזרים מעל 2 גבעולי סלרי קצוצים ומעט סומק ומגישים עם אורז.