דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו ללחמניות מסקרפונה.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הלחמניות מסקרפונה:
מצרכים להכנת לחמניות מסקרפונה:
- 1 ק"ג קמח לבן מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 שקיות סוכר וניל
- חצי כוס סוכר לבן
- כף מלח
- 1 גביע קרם פרש השף הלבן תנובה
- חצי גביע גבינת מסקרפונה השף הלבן תנובה
- רבע כוס שמן רגיל
- 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 2 כוסות מים
- להברשה: 1 ביצה מהולה במים
- 3-4 כפות דבש (לאחר שהלחמניות יצאו מהתנור ממיסים את הדבש במיקרוגל)
אופן הכנה:
- בקערת המיקסר נשים את הקמח,שמרים,מלח,סוכר וניל,סוכר ונערבב קלות לאיחוד כל היבשים.
- מוסיפים לקערת המיקסר חצי מגביע המסקרפונה ואת הגביע של הקרם פרש ואת השמן ו-50 גרם חמאה ואת המים ומממשיכים לערבב למשך כ-5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
- לאחר שהבצק התאחד,יוצרים כדור, מכסים ומתפיחים למשך 40 דקות.
- לאחר תפיחה יוצרים מהבצק מעין נקניק וחוצים בגודל הרצוי של הלחמניה אותה אנחנו רוצים (בערך 70 גרם ללחמניה,מוצג בסרטון בערך 20 לחמניות), ויוצרים כדור מכל חתיכה.
- מסדרים על תבנית עם נייר אפיה ומתפיחים ל -15-20 דקות.
- לאחר כ-20 דקות תפיחה מברישים את הלחמניות עם ביצה מהולה במים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות מצב טורבו ואופים למשך 25 דקות.
- לאחר שהלחמניות יצאו מהתנור,מיד מברישים עם דבש שהמסנו במיקרוגל.