דרגו את המתכון
נועם זיגדון משתפת אותנו במתכון של מוסקה חצילים בתנור.
מתכון למוסקה חצילים בתנור מצרכים:
- 3 חצילים גדולים פרוסים לעיגולים
- מלח
- 4 ביצים טרופות
- קמח מנופה
- שמן לטיגון
- למלית
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כפית קינמון
- מעט אגוז מוסקט
- פלפל שחור
- מלח
- שמן
- 3 עגבניות פרוסות
- לרוטב
- 2 כפות רסק עגבניות
- 3 שיני שום כתושות
- 6 עגבניות מרוסקות
- 3/4 כוס מים
- 1/4 כפית סוכר
- פלפל שחור
- מלח
- שמן
אופן הכנה:
- פורסים את החצילים לפרוסות בוזקים עליהם מעט מלח משהים כחצי שעה וסוחטים .
- טובלים את החציל בקמח אחר כך בביצה טרופה ומטגנים משני צדדים .
- מטגנים את הבצל עם מעט שמן מוסיפים את הבשר ומפוררים תוך כדי טיגון עד שמתקבלת תערובת מפוררת אפרפרה.
- מוסיפים את התבלינים והפטרוזליה מערבבים .
- מסדרים בתבנית פרוסות חצילים מעל מניחים את כל הבשר ומהדקים .
- מסדרים על מלית הבשר פרוסות עגבנייה ומעל את יתר פרוסות החצילים.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרים הרוטב ויוצקים על פני החצילים כך שיצפו אותם בשכבה אחידה .
- מכסים בנייר כסף ( אפשר גם בלי ).
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180° אופים כ-30 דקות עד לקבלת מרקם אחיד ושחום .
סרטון עם מתכון נוסף להכנת מוסקה:
מתכון נוסף למוסקה חצילים של זהר מנדל:
מצרכים:
- 2 חצילים
- מלח שולחן
- 1/2 ק"ג בשר טחון
- 1 בצל גדול
- 2 כפות פירורי לחם
- 2-4 כפות מים
- 2 כפות שמן
- מלח
- פלפל שחור
- פפריקה מתוקה
- פפריקה חריפה
- כמון
- 2 כוסות קמח (בערך)
- 3 ביצים
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 בצל
- 2-3 שיני שום
- 1 עגבניה
- 2-4 כוסות מים
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כף אבקת מרק (לא חובה)
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית פפריקה חריפה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית סוכר
- מיץ מחצי לימון (מומלץ)
אופן הכנה:
- שלב א' – חצילים: חותכים לרוחב לפרוסות עבות, כך שאפשר לחצות כל חתיכה באמצע כמעט עד סופה ממליחים את החצילים מבפנים ומבחוץ ונותנים להם לנוח.
- שלב ב' – בשר טחון: מגרדים בצל בפומפיה ומטגנים ומעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המצרכים ולשים היטב אם הבשר קצת קשה אפשר להוסיף קצת שמן ומים.
- שלב ג' – הרכבת המוסקה: לוקחים חתיכת בשר ועושים ממנה קציצה ושמים אותה בין שתי השכבות של החצילים ומועכים קצת ומניחים בצד.
- מכינים 2 קערות, באחת קמח, ובשניה ביצים ורסק עגבניות, טובלים את החציל בביצה ואז בקמח ומטגנים בשמן רותח, משני הצדדים ומניחים במסננת.
- שלב ד' – הכנת רוטב ובישול המוסקה: חותכים בצל, שום ועגבניות לרצועות, שמים בסיר רחב ומטגנים קלות, מוסיפים רסק עגבניות ואת שאר התבלינים ומוסיפים מים, מומלץ מאוד להוסיף גם את מיץ הלימון.
- מסדרים את החצילים בסיר ומביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים טעמים וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה בתאבון.
מתכון נוסף למוסקה חצילים:
מתכון אחרון שעלה באתר: פסטיה עוף מרוקאי