חיפוש

מתכון למוסקה חצילים בתנור

מתכון למוסקה חצילים בתנור

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

נועם זיגדון משתפת אותנו במתכון של מוסקה חצילים בתנור.

מתכון למוסקה חצילים בתנור מצרכים:

  • 3 חצילים גדולים פרוסים לעיגולים
  • מלח
  • 4 ביצים טרופות
  • קמח מנופה
  • שמן לטיגון
  • למלית
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כפית קינמון
  • מעט אגוז מוסקט
  • פלפל שחור
  • מלח
  • שמן
  • 3 עגבניות פרוסות
  • לרוטב
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 6 עגבניות מרוסקות
  • 3/4 כוס מים
  • 1/4 כפית סוכר
  • פלפל שחור
  • מלח
  • שמן

אופן הכנה:

  1. פורסים את החצילים לפרוסות בוזקים עליהם מעט מלח משהים כחצי שעה וסוחטים .
  2. טובלים את החציל בקמח אחר כך בביצה טרופה ומטגנים משני צדדים .
  3. מטגנים את הבצל עם מעט שמן מוסיפים את הבשר ומפוררים תוך כדי טיגון עד שמתקבלת תערובת מפוררת אפרפרה.
  4. מוסיפים את התבלינים והפטרוזליה מערבבים .
  5. מסדרים בתבנית פרוסות חצילים מעל מניחים את כל הבשר ומהדקים .
  6. מסדרים על מלית הבשר פרוסות עגבנייה ומעל את יתר פרוסות החצילים.
  7. בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרים הרוטב ויוצקים על פני החצילים כך שיצפו אותם בשכבה אחידה .
  8. מכסים בנייר כסף ( אפשר גם בלי ).
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180° אופים כ-30 דקות עד לקבלת מרקם אחיד ושחום .

סרטון עם מתכון נוסף להכנת מוסקה:

מתכון נוסף למוסקה חצילים של זהר מנדל:

מצרכים:

  • 2 חצילים
  • מלח שולחן
  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל גדול
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 2-4 כפות מים
  • 2 כפות שמן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • כמון
  • 2 כוסות קמח (בערך)
  • 3 ביצים
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 בצל
  • 2-3 שיני שום
  • 1 עגבניה
  • 2-4 כוסות מים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף אבקת מרק (לא חובה)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית סוכר
  • מיץ מחצי לימון (מומלץ)

אופן הכנה:

  • שלב א' – חצילים: חותכים לרוחב לפרוסות עבות, כך שאפשר לחצות כל חתיכה באמצע כמעט עד סופה ממליחים את החצילים מבפנים ומבחוץ ונותנים להם לנוח.
  • שלב ב' – בשר טחון: מגרדים בצל בפומפיה ומטגנים ומעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המצרכים ולשים היטב אם הבשר קצת קשה אפשר להוסיף קצת שמן ומים.
  • שלב ג' – הרכבת המוסקה: לוקחים חתיכת בשר ועושים ממנה קציצה ושמים אותה בין שתי השכבות של החצילים ומועכים קצת ומניחים בצד.
  • מכינים 2 קערות, באחת קמח, ובשניה ביצים ורסק עגבניות, טובלים את החציל בביצה ואז בקמח ומטגנים בשמן רותח, משני הצדדים ומניחים במסננת.
  • שלב ד' – הכנת רוטב ובישול המוסקה: חותכים בצל, שום ועגבניות לרצועות, שמים בסיר רחב ומטגנים קלות, מוסיפים רסק עגבניות ואת שאר התבלינים ומוסיפים מים, מומלץ מאוד להוסיף גם את מיץ הלימון.
  • מסדרים את החצילים בסיר ומביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים טעמים וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה בתאבון.

מתכון נוסף למוסקה חצילים:

מוסקה חצילים תומר תומס

מתכון אחרון שעלה באתר: פסטיה עוף מרוקאי

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות