מרק תימני מושלם
נורית גיספן משתפת אותנו במתכון של מרק תימני אסלי.
מצרכים
6-7-8 חתיכות עוף – פולקה / כרעיים
3-4 שיני שום
3 תפוחי אדמה
2 גזר
1 עגבניה
4 בצלים בינוניים
3-4 בצלים ירוקים
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
תערובת החוואיג' שבעצם מורכב מהייחס הזה:
כף וחצי כורכום
1 כף כמון
חצי כף פלפל שחור
1/4 כפית הל טחון
יתר התבלינים
1/4 כפית פלפל מקאלף -לא חייב
1 כף מרק עוף
בערך כפית וחצי מלח. שימו פחות ותטעמו ותתאימו למה שאתם אוהבים.
אפשר לעבות את המרק עם 1 כף קמח, יש הסבר למטה- הפעם לא עיבתי
מתכונים נוספים:
מרק חרירה של סבתא ליום חורפי
מרק חרירה צמחוני -מתכון הכי טעים שיש
מרק סולת: מרק לחשו מתכון מנצח
מרק תימני אסלי אורטל כץ:
אופן הכנה:
1. לחמם סיר עמוק, לקצוץ 1/2 בצל ולשים בסיר. לערבב טיפה ולהוסיף כף שמן.
2. לאחר שהבצל השחים, להוסיף שיני שום קצוצות ולערבב.
3. להוסיף את חתיכות העוף ולתת סגירה לעוף מכל הצדדים.
4. כעת להוסיף את התבלינים (כורכום+כמון+ פלפל שחור = חוויג' תימני),להוסיף גם את האבקת מרק, מלח נוסיף יותר מאוחר,(את ההל שמים לקראת סוף הבישול).
5. לאחר ששמנו תבלינים נערבב היטב את הכל ביחד.
6. כעת להוסיף מים רותחים שיכסו את העוף.
7. לחתוך את התפוחי אדמה לרבעים ולהכניס למרק. להוסיף את הבצלים בשלמותם.
8. לחתוך הבצל הירוק קצוץ ולהוסיף למרק.
9. נחתוך העגבניה לריבועים ונכניס למרק.
10. כעת המים בסיר רותחים. נוציא את הקצף שנוצר.
11. נוסיף את המלח, נערבב היטב. לכסות עם מכסה ולהנמיך האש.
12. נטעם טיפה אם צריך להוסיף מלח או תבלינים. נשפר במידת הצורך.
13. בינתיים נקצוץ את הפטרוזיליה והכוסברה ונכניס למרק.
14. נוסיף את ההל, נערבב נכסה עם המכסה וננמיך את האש.
15. ובמידה ונרצה לעבות את המרק, ממש לפני הסיום, לא חייב,נשים בכוס 1/2 כוס מים, נוסיף לזה 1 כף קמח ונערבב היטב,
עד שהכל חלק וללא גושים. במידת הצורך אפשר ורצוי לסנן,כעת נוסיף לזה,לתוך הכוס, מעט מהמרק ונערבב,נוסיף עוד מעט מהמרק ונערבב.
16. כעת את כל תכולת הכוס נשפוך אל הסיר אך נערבב בצורה מהירה ביותר למנוע גושים של הקמח.
17. נערבב במקום שאנו שופכים הכוס מים והקמח,עוד חמש דקות על הגז ולכבות.
18.המרק תימני מוכן לאחר כ-40 דקות.
אני מוסיפה לימון לצלחת המרק תימני שלי ומתענגת.
מרק תימני המטבח הקסום: