סופגניות ביתיות מתכון קל
אתי ממן משתפת אותנו במתכון מושלם וקל לסופגניות ביתיות צילום יעל מלסה
מצרכים:
1 קמח
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1/4 כוס שמן
כפית מלח
3 כוסות מים חמים
1 ריבת תות / ריבת חלב
100 אבקת סוכר
1 ליטר שמן לטיגון
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים לסופגניות ביתיות:
סופגניות ספינג לחנוכה ומיני סופגניות.
סופגניות מתכון קל
סופגניות מהירות ללא התפחה וללא שמרים
מתכון נוסף לסופגניות קלאסיות של חן במטבח:
אופן הכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר, מוסיפים ביצים, שמן, מים, מערבלים עד לקבלת בצק גמיש ורך, לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח, מכסים בניילון ומגבת, מתפיחים שעה, לשים ידנית פעם נוספת, מתפיחים חצי שעה.
2. גוזרים לריבועים כ 40 נייר אפייה, מניחים על משטח עבודה, קורצים כדורים בגודל בינוני, מעצבים יפה עם הידיים, מניחים על נייר האפייה, מכסים במפת שולחן ומתפיחים כ 40 דקות.
3. בסיר גדול ורחב מחממים שמן, מניחים את הסופגניות (עם נייר אפייה, לא נוגעים בבצק!), מיד מוציאים את נייר האפייה, הופכים ומטגנים דקה נוספת.
4. ממלאים מזרק ריבה, מזלפים בתוך הסופגנייה וטיפה מעל, מפזרים אבקת סוכר ומשמינים חח.
טיפים של יעל מלסה:
טיפים שלי:
*אני הוספתי לבצק כף של אינסטנט פודינג וניל
** תמיד להתחיל עם חצי מכמות המים שבמתכון לפי הספיחה של הקמח (לי יצא 2 ושלושת רבעי כוס מידה אוניברסלית)
**תעשו את המתכון בלי לוותר על אף התפחה זה כלל חשוב להצלחה.
***השתמשתי בשמן חמניות(בריא יותר לטיגון)
****שקלתי כל כדור במשקל 90 גר (כן עם משקל) כדי שייצאו אחידים בגודלם
*השתמשתי במדחום וטיגנתי בטמפרטורה של 160 מעלות C