זנגולה עיראקית מתכון מנצח
ליהי קרויץ מהמטבח בקלי קלות וסמדר יפרח מלמדות אותנו איך מכינים זנגולה מהמטבח העיראקי.
זנגולה של סמדר יפרח:
מתכון לזנגולה סמדר יפרח:
מצרכים:
3.1/2 כוסות קמח מנופה
1.1/2 כפית שמרים
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
גרידה מלימון אחד
2 כוסות מים קרים
שמן לטיגון
מרכיבים סירופ
1.1/2 כוסות סוכר
1.1/2 כוסות מים
1/2 כוס דבש
ופרוסת לימון
אני משתמש בכוס מדידה בינלאומית
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים לחנוכה:
זלביה תימנית אמיתית מתכון מנצח
סופגניות ביתיות מתכון קל
ספינג' מרוקאי אסלי 100% הצלחה
סרטון עם המתכון של ליהי קרויץ מהמטבח בקלי קלות להכנת זנגולה:
אופן הכנה:
1. לשים בקערת הקמח את השמרים והסוכר ולערבב, להוסיף את המים ולערבב, להוסיף תמצית וניל, גרידת לימון ומלח ולערבב לבלילה אחידה, לכסות במגבת ולהניח במקום חמים לשעה..
2. סירופ – לשים את מצרכי הסירופ בסיר קטן על הגז על להבה גבוהה, להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה ולבשל עוד כ-10 דקות, עד שהסירופ נהייה סמיך מעט, לצנן לחלוטין..
3. שימו לב לבצק, עם בועות, לערבב מעט ולהעביר לבקבוק לקיץ/שקית זילוף,.
4. לחמם שמן במחבת רחבה, לשים מהבצק בתוך השמן בצורה סיבובית וליצור עיגולים אחד על השני (ראי/ה סרטון) לטגן משני הצדדים עד לצבע זהוב כהה, טיגון כדקה לכל צד, להוציא לצלחת על נייר סופג, שימו לב – לא לשים אותם אחד על השני..
5. לטבול אותם כשהם עדין חמים בתוך הסירופ הקר לכמה שניות, להוציא לצלחת ולא לשים אותם אחד על השני.