כעכים מתוקים שכל אחד חייב לנסות
אילנה אברהם משתפת אותנו במתכון לכעכים מתוקים וטעימים בטירוף
מצרכים:
4 ביצים
2 כוסות סוכר
¼1 כוסות שמן
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
1 כף קליפת תפוז מגורדת
1 כף אמוניאק מהולה ב 5 כפות מים (אפשר להשיג בחנויות תבלינים, – לא לוותר על זה)
1 קילו קמח (קצת פחות )
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עוגיות לתה פרווה
עוגיות מלוחות מושלמות
עוגיות עבאדי מתכון שחייב להכין
מתכון נוסף לכעכים מתוקים:
אופן ההכנה:
1. נקציף בלי להפריד את הביצים עם הסוכר והסוכר וניל.
2. עכשיו ננמיך מהירות ונוסיף שמן ומים מהולים באמוניאק.
3. נוסיף גם אבקת אפייה וקליפת תפוז.
4. בשלב הזה להוסיף את הקמח בהדרגה על לקבלת בצק רך ונעים למגע.
5. נוציא את הבצק מהקערה ונמשיך ללוש עם מעט קמח עד שמרגישים שהבצק נוח לעבודה.
6. נעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה מנוחה.
7. ניצור עוגיות במכונה מיועדת או לגלגל ביד.
8. נאפה בחום בינוני גבוה כעשרים דקות.
בתאבון!