עוגת וניל מתכון שחובה לשמור
לירון מלכה משתפת אותנו במתכון לעוגת וניל שחובה להכין..
מצרכים:
6 ביצים (בלי להפריד)
1 ¼ כוסות סוכר
3 שקיות סוכר וניל
1 כוס שמן
250 מ"ל שמנת מתוקה (לגרסת פרווה: קצפת צמחית)
80 גרם אינסטנט פודינג וניל (חבילה)
2 כוסות קמח תופח (לא להמיר לקמח רגיל! כי זה לא מתנהג אותו הדבר)
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים של עוגות:
עוגת תותים כמו בקונדיטוריה
עוגת גבינה פיסטוק מתכון של פעם בחיים
עוגת שוקולית המתכון ששבר את הרשת
מתכון נוסף שח עוגת וניל קלאסית:
אופן הכנה:
1. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים ואז מוסיפים את הסוכר וסוכר וניל בהדרגה עד לקבלת קרם תפוח (לא יותר מ3-4 דקות).
2. מוסיפים בהדרגה את השמן והשמנת ובסוף את הפודינג והקמח לערבוב קצר.
3. מכניסים לאפייה עליון תחתון בתנור שחומם ל-150 מעלות למשך שעה וחצי עד לשעתיים.
4. לא לפתוח את התנור בשעה וחצי הראשונות. בעזרת קיסם נוכל לבדוק אם העוגה מוכנה.
טיפ: בחלק העליון של התנור הכניסו תבנית תנור ריקה לכל זמן האפייה ותקבלו עוגה ישרה בלי גבעה .