מרק היסטרי במיוחד שמתאים ליום סוער
קבלו 6 מתכונים למרקים ליום סוער.
מצרכים:
1 כוס חומוס
1 כוס עדשים חומות/ירוקות
3 עגבניות מגורדות
2 בצל קצוצים
1 צרור פטרוזליה
1 צרור כוסברה
4 גבעולי כרפס קצוצים קטן כולל עלים
3 כפות שמן
1 חופן איטריות דקות
2 כפות קמח
1/2 כוס מים קרים
1/2 לימון סחוט
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
מרק שעועית ליום חורפי
מרק כתום כמו במסעדות
מרק עגבניות ואורז קל להכנה
מתכון נוסף למרק גריסים וירקות של חן במטבח:
אופן הכנה:
1. מטגנים את הבצל עד למצב שקוף ,מוסיפים כף כורכום שטוחה ,חומוס, עגבניות. להוסיף כליטר וחצי מים רותחים,2 כפות מרק עוף,מלח,פלפל שחור.
2. להוסיף את שאר המרכיבים, איטריות, קמח ולימון.
3. בישול מלא של הכל בערך שעה להבה בינונית .
4. מוסיפים את האטריות ומבשלים לעוד 5 דקות .
5. בינתיים לערבב קמח עם המים קרים שלא יווצרו גושים ,להוסיף למרק תוך כדי עירבוב,בסוף מוסיפים חצי לימון סחוט ומכבים ומשאירים את הסיר סגור עם מגבת מעל ל10 דקות בתיאבון.
מתכון נוסף למרק חרירה:
יפה וקס ברקו משתפת אותנו במתכון היסטרי למרק חרירה.
מצרכים:
בסיר עם
2 כפות שמן
מטגנים
1 בצל קצוץ
מוסיפים בהדרגה
3 עגבניות קלופות חתוכות
6 שיני שום קצוצים
2 גבעולי סלרי
2 גזרים
חומוס חצי מבושל
מערבבים היטב
מתבלים ב:
2 כפות אבקת מרק
כף גדושה חוואיג
כפית מלח
קורט סוכר
מערבבים ומוסיפים מים
3/4 גובה סיר
ומבשלים כ30 דקות
אופן הכנה:
מוסיפים עלי סלרי קצוצים (מ2 גבעולים) חצי צרור פטרוזיליה קצוצה וצלוחית קטנה איטריות קטנות ודקות מבשלים כ20 דקות נוספות בתאבון.