עוגת קפה מיוחדת כשרה לפסח
נעמי שושן משתפת אותנו במתכון מושלם של עוגת קפה כשרה לפסח.
מצרכים:
להכנת העוגה:
4 ביצים
½ כוס סוכר
½ כוס קוקוס
1 וחצי כוס אגוזי מלך (לטחון דק דק)
50 גרם שוקולד מריר (מגורד דק דק)
1 כפית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
1 כפית נס קפה
להכנת הסירופ:
3 כפיות סוכר
1 כוס מים רותחים.
להכנת הקרם קפה:
2 מכלי שמנת מתוקה
1 קופסת אינסטנט פודינג וניל
½ כוס סוכר
1 כפית נס קפה
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים לפסח:
פנקייק כשר לפסח מתכון קל
פנקייק כשר לפסח מתכון קל
כדורי שוקולד לפסח ממכרים
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. להפריד את הביצים.
2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה נקציף את החלבונים עם סוכר וסוכר וניל עד לקבלת קצף יציב.
3. נוסיף חלמונים ונקציף כמה שניות.
4. מוסיפים אבקת אפייה , נס קפה, ונמשיך להקציף כמה שניות.
5. נוסיף שוקולד , קוקוס , אגוזים .
6. מקפלים עם כף או לקקן את הכל בעדינות, ויוצקים לתוך התבנית כשהיא משומנת היטב ולאפות 180 מעלות 30 דקות בערך, עד שקיסם יוצא יבש.
הכנת הסירופ:
1. לערבב יחד עד שהסוכר נמס ויוצקים על העוגה.
הכנת הקרם קפה:
1. נכניס לקערת מיקסר עם וו הקצפה את כל המרכיבים.
ונתחיל להקציף עד לקבלת קרם יציב.
2. ניצוק מעל העוגה וניישר, למעלה מפזרים פצפוצי שוקולד.
ומכניסים לקירור מס׳ שעות במקרר.