עראיס מפנק ליום העצמאות מתכון מושלם
מרי שרעבי משתפת אותנו במתכון מושלם של עראיס ליום העצמאות או לכל יום שבא לכם להתפנק.
מצרכים:
½ קילו בשר טחון (אפשר גם שומן כבש)
1 בצל סגול (קצוץ)
½ כוס צנוברים
1 צרור פטרוזיליה (קצוץ)
½ כפית בהרת
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
4 פיתות (חצויות לחצי)
שמן זית
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עראייס מתכון חלומי
עראייס מתכון מושלם של נטלי דנה
עראייס מתכון של תומר תומס
מתכון נוסף של עראיס:
אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הבשר עם הצנוברים, פטרוזיליה, תבלינים, ומערבבים היטב עד לאיחוד.
2. ממלאים את החצי פיתה בבשר (לא מבושל) עד הסוף, ואז משמנים את כל הפיתה בשמן זית.
3. מחממים על הגז את הפלנצ'ה/מחבת (אין צורך לשים שמן) ומניחים את הפיתה כלפי מטה שהבשר יתבשל למשך חמש דקות צריבה.
4. מסובבים את הפיתה לצדדים וצורבים עד לקבלת פסים.
5. מחממים תנור לחום 180 מעלות במצב אפיה ומרפדים את התבנית בנייר אפיה.
6. מברישים את הפיתה בשמן זית ומכניסים לתנור במשך 7 דקות.
7. לאחר מכן מוציאים ומגישים לצד סלט עגבניות חריף וטחינה, אפשר גם עמבה למי שאוהב.