עוגת שיש רכה פרווה מתכון של פעם
אתי שחר משתפת אותנו במתכון מושלם של עוגת שיש רכה פרווה.
מצרכים:
2 ½ כוסות קמח לבן מנופה
3 ביצים
1 ¼ כוסות סוכר
½ כוס שמן קנולה
10 גרם אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קקאו מחוקות
מיץ סחוט משני תפוזים (בערך כוס מיץ)
קורט מלח
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגת שיש נדירה ללא גלוטן
עוגת שיש מעלפת עם סוד
עוגת שיש שכולם אוהבים
מתכון נוסף של עוגת שיש של אורטל כץ:
אופן הכנה:
1. נבריש קלות בשמן קנולה את 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, ונניח בצד.
2. בקערת הבלנדר נקציף את הביצים השלמות + הסוכר כ- 7 דקות עד קבלת מרקם אחיד תפוח ובהיר.
3. נוסיף את כל המצרכים, למעט השמן והקקאו, ומערבבים במיקסר במהירות בינונית.
4. נוסיף את השמן בהדרגה לקערת המיקסר.
5. נשפוך חצי מהתערובת הבהירה לשתי תבניות אינגליש קייק, בצורה שווה,
6. נוסיף את אבקת הקקאו לתערובת שנשארה בקערת המיקסר ומערבבים היטב.
7. נוסיף את תערובת הקקאו לתבניות האנגליש קייק, בזרם דק ובחלוקה שווה, בתנועות זיג זג, פסים לאורך, גלים עיגולים, איך שיוצא והעיקר לכל האורך של השיכבה הבהירה,
8. בעזרת שיפוד, או כף עץ הפוכה, עם הידית, עושים שמיניות ליצירת מראה שיש.
9. נכניס לתנור שחומם מראש ל -170מעלות למשך 35 דקות בערך, או עד שהעוגות מזהיבות וקיסם יוצא נקי.
10. העוגה יוצאת רכה מאוד ונימוחה. נצנן לטמפרטורת החדר, ואז נפרוס.