היום, אנחנו צוללים לתוך העולם המופלא של חלב שקדים – תבשיל קרמי וחלומי שמחליף משחק בקפה של הבוקר, בדגני בוקר, או סתם ללגום ישר מהכוס.
התכוננו לזרוק את הדברים שנרכשו בחנות ולהכין את הזהב הנוזלי שלכם בבית!
המקור של חלב שקדים ביתי
חלב שקדים קיים מאז ימי הביניים, ואין זה פלא – זוהי אלטרנטיבה נטולת לקטוז על בסיס צמחי שאפילו אבותינו העריכו. מהר קדימה להיום, ואנחנו עומדים ליצור גרסה שמביישת את הקרטונים האלה.
רכיבים להכנת חלב שקדים ביתי
- 1 כוס שקדים חיים (מושרים למשך הלילה)
- 4 כוסות מים (להשרייה)
- 4 כוסות מים (למיזוג)
- ממתיקים וחומרי טעם וריח (לא חובה): דבש, תמצית וניל או תמרים
- קורט מלח
יתרונות תזונתיים של חלב שקדים ביתי
חלב השקדים הזה הוא לא רק פינוק טעים; זו מעצמה תזונתית. עמוס בוויטמין E, מגנזיום ושומנים בריאים, זה חבר ללב, לעור ולעצמות שלך.
בנוסף, הוא דל בקלוריות ונטול כולסטרול – ניצחון לכל מי שמחפש תענוג ללא מוצרי חלב.
תשואה וזמן הכנה
מתכון זה מניב כ-4 כוסות חלב שקדים – מושלם לתיקון הקפה של השבוע שלך או להתיז על הדגנים שלך. מהשרייה ועד מיזוג, אתה מסתכל על כ-15 דקות של זמן פעיל, בתוספת השריית לילה עבור השקדים. קלי קלות!
רמת קושי
תפוס את סינר גיבורי העל שלך כי זה קל – אנחנו מדברים בקלות! אם אתה יכול ללחוץ על כפתור בלנדר, יש לך את זה.
חלופות כשרות להכנת חלב שקדים
לחברים הכשרים שלנו, וודאו שלשקדים ולכל תוספת ממתיקים או חומרי טעם יש את ההסמכה המתאימה. בחרו בתמצית וניל באישור כשרות ובממתיקים כמו אגבה או סירופ מייפל אם דבש לא מתאים לכם.
הכנת חלב שקדים שלב אחרי שלב
1. מכניסים את השקדים לקערה ומכסים אותם בכ-4 כוסות מים. תן להם להשרות למשך הלילה – הם יתנפחו ויהיו מוכנים לפעולה.
2. למחרת, רוקנו ושטפו את השקדים האלה כאילו הם בדיוק סיימו יום ספא.
3. לזרוק את השקדים המושרים לתוך בלנדר עם 4 כוסות מים טריים. מערבבים עד לקבלת תערובת קרמית וחלומית.
4. מרפדים קערה בשקית חלב אגוזים, בד גבינה או מגבת דקה. יוצקים את תערובת השקדים פנימה וסוחטים, סוחטים, סוחטים כדי לחלץ את כל החלב העסים הזה.
5. אם אתה אוהב את זה מתוק, הוסף מגע של דבש, תמצית וניל או תמרים לתערובת. מערבבים שוב לפייסטת טעם.
6. יוצקים את חלב השקדים שלך לצנצנת או לבקבוק ומקררים. לנער אותו לפני כל שימוש, והרי – יש לך חלב שקדים תוצרת בית מוכן לרומם את היצירות הקולינריות שלך.
טיפים להכנת חלב שקדים ביתי
- אל תזרקו את העיסה: שאריות עיסת השקדים יכולות לשמש באפייה, בשייקים או בשיבולת שועל. אין פה בזבוז!
- נסו עם ממתיקים כדי למצוא את התערובת המושלמת שלך. יש שאוהבים את זה מתוק-דבש, בעוד שאחרים מעדיפים את המגע העדין של תמרים.
- למרקם חלק במיוחד, סננו את החלב פעמיים או השקיעו בשקית חלב אגוזים ללחיצה שמתחרה לחיבוק דוב.
הנה לכם, חברים מטורפים! צלול לעולם של חלב שקדים תוצרת בית – זה לא רק משקה; זה אורח חיים.