סלט סלק וגזר הוא מנה תוססת ומזינה המשלבת את המתיקות הארצית של הסלק עם פריכות הגזר.
סלט זה לא רק מושך מבחינה ויזואלית אלא גם עמוס בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.
מדובר בתוספת מרעננת המשלימה מגוון מנות עיקריות או שאפשר ליהנות ממנה כנשנוש קל ובריא.
עם מרכיבים פשוטים והכנה מינימלית, הסלט הזה מושלם ללילות חול עמוסים או כתוספת צבעונית למפגש הבא שלכם.
זמן נדרש: 15 דקות
רכיבים:
– 2 סלקים בינוניים, קלופים ומגוררים
– 2 גזרים גדולים, קלופים ומגוררים
– 1 כף מיץ לימון
– 2 כפות שמן זית כתית מעולה
– 1 כפית דבש או סירופ מייפל (לא חובה)
– מלח ופלפל לפי הטעם
– פטרוזיליה טרייה או כוסברה לקישוט (לא חובה)
שלבים:
1. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הסלק המגורר והגזר.
2. טורפים בקערה קטנה את מיץ הלימון, שמן הזית, הדבש או סירופ המייפל (אם משתמשים), מלח ופלפל להכנת הרוטב.
3. יוצקים את הרוטב על הסלק והגזר המגוררים.
4. זורקים את הסלט בעדינות עד שהירקות מצופים בצורה אחידה ברוטב.
5. טועמים את הסלט ומתקנים תיבול במידת הצורך, מוסיפים עוד מלח, פלפל או מיץ לימון לפי העדפתכם.
6. הניחו לסלט לשבת כ-5-10 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחדיו.
7. לאחר ההגשה מעבירים את הסלט לצלחת הגשה או לצלחות אישיות.
8. מקשטים את הסלט בפטרוזיליה טרייה או כוסברה, אם רוצים, למעט צבע וטעם.
9. מגישים את סלט הסלק והגזר מיד כתוספת או כמנה ראשונה קלה ומזין.
10. תיהנו מהצבעים והטעמים התוססים של סלט הסלק והגזר הטעים הזה!