חיפוש

מתכון למאפינס פירות יער: פינוק טעים ומזין

מתכון למאפינס פירות יער

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

אה, מאפינס פירות יער! הפינוקים הקטנים והמענגים האלה הם לא רק חגיגה לבלוטות הטעם אלא גם נושאים איתם היסטוריה עשירה ושלל יתרונות תזונתיים. מקורם מהרעיון הבסיסי של עוגה פשוטה דמוית לחם, מאפינס התפתחו במשך מאות שנים. מאפינס פירות יער, במיוחד, צברו פופולריות בזכות השילוב המענג שלהם של מתיקות וחמיצות, הודות לגרגרים.

מתכון זה מגיש כ-12 מאפינס והוא סופר קל להכנה, לוקח כ-30 דקות להכנה ו-20 דקות לאפייה. בסקאלה של קל-בינוני-קשה, זה בהחלט בצד הקל, מה שהופך אותו למושלם לאפייה חדשים או למי שרוצה פינוק מהיר וטעים בלי הרבה מהומה.

רכיבים להכנת מאפינס פירות יער

  • 250 גרם קמח לכל מטרה
  • 150 גרם סוכר מגורען
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/3 כוס שמן צמחי
  • ביצה 1 גדולה
  • 1/3 – 1/2 כוס חלב (להתאים לפי עקביות הבלילה)
  • 1 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס פירות יער מעורבים (אוכמניות, פטל, תותים – טריים או קפואים)

הוראות שלב אחר שלב להכנת מאפינס פירות יער

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית מאפינס בציפוי נייר או משמנים אותה היטב.
  2. בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה.
  3. יוצקים את השמן הצמחי לתוך כוס מדידה, מוסיפים את הביצה, ולאחר מכן ממלאים את הכוס בחלב עד שהוא מגיע לסימן 1-כוס. מוסיפים תמצית וניל.
  4. מערבבים את החומרים הרטובים לתוך תערובת הקמח. היו עדינים – ערבוב יתר עלול להפוך את המאפינס לקשים.
  5. מקפלים פנימה את פירות היער המעורבים בעדינות. אם משתמשים בפירות יער קפואים, אין צורך להפשיר אותם.
  6. מזלפים את הבלילה לתוך תבנית המאפינס. ממלאים כל כוס בערך 2/3 מלא.
  7. אופים 20 דקות או עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם יוצא נקי.
  8. תנו להם להתקרר מעט בתבנית, ואז העבירו לרשת.

יתרונות תזונתיים

  • מאפינס פירות יער הם יותר מסתם חטיף טעים.
  • פירות יער עמוסים בנוגדי חמצון, ויטמינים וסיבים, מה שהופך אותם נהדרים לבריאות הלב ולשמירה על מערכת עיכול בריאה.
  • הביצה במתכון מספקת חלבון, בעוד שהחלב מוסיף סידן וויטמין D.

אפשרויות כשרות וחלופות

  • לגרסה ללא חלב או כשרה, השתמשו בחלב שקדים או סויה ושמן ללא חלב.
  • אם אתם מחפשים להפחית סוכר, שקול להשתמש בתחליף סוכר או להפחית את הכמות.
  • ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן במקום קמח לכל מטרה לבעלי רגישות לגלוטן.

טיפים לשיפור ושיטות בישול

  • לזרוק את פירות היער שלך במעט קמח לפני הוספתם לבלילה; זה עוזר למנוע מהם לשקוע לתחתית.
  • לטוויסט חמצמץ, הוסיפו מעט גרידת לימון לבלילה.
  • אל תפתח את דלת התנור מוקדם מדי; זה יכול לגרום למאפינס להתרוקן.
  • אם משתמשים בפירות יער קפואים, זכרו שהם עשויים להאריך מעט את זמן האפייה.

 

זכרו, אפייה היא כולה ליהנות ולהתנסות. אל תהסס להיות יצירתי עם בחירת פירות היער או התוספות שלך. אפייה מהנה, ותיהנו ממאפינס פירות היער המפנקים שלכם! 🧁🍓🫐

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות