כרוב ניצנים קלויים הם תוספת טעימה ומזינה שתרומם כל ארוחה.
המתכון הזה לוקח ירק צנוע ולעתים קרובות לא מוערך, והופך אותם לנגיסות טעם פריכות ומקורמלות.
עם כמה מרכיבים פשוטים ומינימום מאמץ, תוכלו ליצור מנה שתרשים את המשפחה והחברים.
זמן הדרוש: כ-30-35 דקות
רכיבים:
– 500 גרם כרוב ניצנים, קצוצים וחצויים
– 2-3 כפות שמן זית
– 2 שיני שום, קצוצות
– מלח ופלפל לפי הטעם
– אופציונלי: גבינת פרמזן מגוררת, זיגוג בלסמי או אגוזים קלויים לקישוט
שלבים:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה או נייר אלומיניום.
2. בקערת ערבוב גדולה, זורקים את נבטי בריסל הקצוצים והחצויים עם שמן זית, שום טחון, מלח ופלפל עד שהם מצופים בצורה אחידה.
3. מורחים את נבטי בריסל בשכבה אחת על תבנית האפייה המוכנה.
4. מכניסים את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש וצולים את כרוב ניצני כ-20-25 דקות, או עד שהם מזהיבים ופריכים בקצוות, תוך ערבוב באמצע זמן הבישול להשחמה אחידה.
5. לאחר צליית הכרובים מוציאים אותם מהתנור ומעבירים לכלי הגשה.
6. אם רוצים, מקשטים את נבטי בריסל הקלויים בגבינת פרמזן מגוררת, זיגוג בלסמי או קצת אגוזים קלויים לתוספת טעם ומרקם.
7. מגישים את נבטי בריסל הצלויים חמים כתוספת לצד המנה העיקרית האהובה עליכם.
8. תיהנו מהפריכות והמקורמלות של נבטי בריסל קלויים עם הארוחה!