חיפוש

מתכון לעוגת גבינה עם פירות יער – תענוג מפנק במיוחד

עוגת גבינה עם פירות יער

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

התפנקו באיזון המושלם של עוגת גבינה שמנת ופירות יער חמוצים עם המתכון המענג הזה של עוגת גבינה עם פירות יער! הקינוח הזה הוא חגיגת השפע של הקיץ, המשלב את העושר של עוגת גבינה קלאסית עם הרעננות של פירות יער בשלים. כל ביס קטיפתי משלים על ידי התפרצויות של טעם פירות יער תוסס, ויוצר קינוח שהוא גם אלגנטי וגם טעים שאין לעמוד בפניו. בין אם אתם מארחים אורחים או פשוט מפנקים את עצמכם, עוגת הגבינה הזו בטוח תרשים עם המצגת היפה וטעמה הבלתי נשכח.

רכיבים:
עבור הקרום:
– 200 גרם ביסקוויטים דיסטיב (או קרקרים גרהם), מרוסקים לפירורים דקים
– 100 גרם חמאה ללא מלח, מומסת

למילוי עוגת הגבינה:
– 500 גרם גבינת שמנת, מרוככת
– 200 גרם סוכר מגורען
– 200 מ"ל שמנת חמוצה
– 3 ביצים גדולות
– 2 כפיות תמצית וניל טהורה
– קליפה מגוררת מלימון 1

לציפוי ברי:
– 300 גרם פירות יער מעורבים טריים (כגון תותים, אוכמניות, פטל ופטל שחור)
– 50 גרם סוכר מגורען
– 1 כף מיץ לימון
– 1 כף עמילן תירס
– 2 כפות מים

שלבים:
1. מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערת מיקסר את עוגיות הדיג'סטיב (או פצפוצי הגרהם) המרוסקות עם החמאה המומסת עד להרטבה אחידה.
3. מהדקים את התערובת לתחתית התבנית הקפיצית המוכנה, בעזרת גב הכף או האצבעות ליצירת קרום אחיד. אופים בתנור שחומם מראש במשך 10 דקות, לאחר מכן מוציאים ונותנים לו להתקרר בזמן שמכינים את המילוי.
4. טורפים בקערת מיקסר גדולה את גבינת השמנת הרכה והסוכר המגורען יחד עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
5. מוסיפים לתערובת גבינת השמנת את השמנת החמוצה, הביצים, תמצית הווניל וגרידת הלימון. מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
6. יוצקים את מלית עוגת הגבינה על הקרום שהתקרר בתבנית הקפיצית, מפזרים אותה בצורה אחידה בעזרת מרית.
7. הקש בעדינות את המחבת על השיש כדי לשחרר בועות אוויר.
8. אופים את עוגת הגבינה בתנור שחומם מראש במשך 45-50 דקות, או עד שהשוליים מתייצבים והמרכז מתנדנד מעט.
9. מוציאים את עוגת הגבינה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי בתבנית על רשת.
10. לאחר שעוגת הגבינה התקררה, מכסים אותה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות, או עדיף לילה, להתייצבות מלאה.
11. מעט לפני ההגשה מכינים את תוספת פירות היער. בסיר, מערבבים את פירות היער המעורבים, הסוכר המגורען ומיץ הלימון.
12. מערבבים בקערה קטנה את עמילן התירס והמים עד לקבלת מרקם חלק, ואז מוסיפים אותו לתערובת פירות היער שבסיר.
13. מבשלים את תערובת פירות היער על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהגרגרים משחררים את המיצים שלהם והתערובת מסמיכה, כ-5-7 דקות.
14. מסירים את תוספת פירות היער מהאש ונותנים לה להתקרר מעט.
15. לאחר שעוגת הגבינה התקררה והתייצבה, מסירים בזהירות את דפנות התבנית הקפיצית.
16. מפזרים את ציפוי פירות היער על עוגת הגבינה, מפזרים אותה בצורה אחידה.
17. פורסים ומגישים את עוגת הגבינה המענגת הזו עם פירות יער, ומתענגים על כל ביס שמימי של עוגת גבינה שמנת ופירות יער טעימים. תהנה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות