חיפוש

מתכון לחזה עוף במחבת עסיסי וטעים במיוחד

חזה עוף על הפלנצ'ה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

3.7/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

היי אוכלים חברים! היום אנחנו צוללים לתחום של עוף צרוב במחבת – מנה מהירה, קלה ומביאה את הטוב הזהוב והקריספי הזה היישר לצלחת שלך.

זה מתכון מומלץ לימים עמוסים שבהם אתה רוצה משהו טעים בלי להתעסק. אז, בואו נקריח את המחבתות האלה!

המקור של מתכון לחזה עוף במחבת

עוף צרוב במחבת הוא קלאסיקה המשתרעת על פני תרבויות ומטבחים ברחבי העולם. מעשבי התיבול הסודיים של סבתא ועד לשוקי הרחוב ההומים, לכולם יש את הטוויסט שלו במנה הנצחית הזו. היום, אנחנו שומרים על זה פשוט, נותנים לטעמים הטבעיים של העוף לקחת את אור הזרקורים.

רכיבים להכנת חזה עוף במחבת

  • 2 חזה עוף ללא עצמות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית טימין מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה לקישוט
  • חתיכות לימון עבור הבעיטה הנפלאה הזו

יתרונות תזונתיים של מתכון לחזה עוף במחב

העוף הצרוך במחבת הוא יותר מסתם חגיגה לבלוטות הטעם שלך – הוא מעצמה עמוסת חלבונים. חזה עוף רזה מספק חומצות אמינו חיוניות לבריאות השרירים. שמן זית מוסיף את השומנים הבריאים ללב, בעוד ששום ותימין מביאים פרץ של נוגדי חמצון. זו ארוחה מזינה כמו שהיא טעימה.

תשואה וזמן הכנה:

המתכון הזה משרת 2 נשמות רעבות. מההכנה להגשה, אתה מסתכל על 20-25 דקות מהירות. מושלם לימים שבהם הרעב מכה, והסבלנות אוזלת.

רמת קושי:

חדשות טובות, חברים למטבח – אנחנו שומרים את זה בקטגוריית קל-בריזה. אם אתה יכול להתמודד עם מחבת ולהניף מרית, יש לך את זה. אין צורך באקרובטיקה קולינרית.

חלופות כשרות:

לחברינו הכשרים, ודאו שהעוף שלכם בעל הכשר. החליפו את השום באבקת שום אם ברצונכם לשמור עליו ללא רעש. ניתן גם להתנסות בעשבי תיבול כשרים כמו רוזמרין או אורגנו לקבלת פרופיל טעמים ייחודי.

הכנת חזה עוף במחבת – שלב אחרי שלב

1. לייבש את חזה העוף במגבת נייר. עוף יבש פירושו צריבה טובה יותר – אנחנו מכוונים לקרום הזהוב הזה.
2. משפשפים את שני צידי העוף בפפריקה, טימין מיובש, מלח ופלפל. קבל את התבלינים האלה בנוחות עם העוף.
3. מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית-גבוהה. אנחנו מחפשים רחש כשהעוף פוגע במחבת.
4. מניחים את חזה העוף המתובל במחבת החמה. תן להם לרחוש במשך כ-5-7 דקות מכל צד או עד שהם מזהיבים ומבושלים.
5. בדקה האחרונה של הבישול זורקים פנימה את השום הטחון. תנו לו להחדיר את הקסם הארומטי שלו לתוך העוף.
6. מוציאים את העוף מהמחבת ונותנים להם לנוח כמה דקות. שלב זה חיוני עבור עוף עסיסי. מפזרים פטרוזיליה טרייה לפרץ הצבע הזה.
7. הגישו את היפהפיות הזהובות האלה עם חתיכות לימון בצד. סחיטת לימון מוסיפה את הבעיטה הזו שלוקחת את הטעם לרמה חדשה לגמרי.

טיפים להצלחה מסחררת של מתכון לחזה עוף במחבת

  • אם לחזה העוף שלכם יש עובי לא אחיד, חבטו אותם בעדינות עם פטיש בשר או בגב מחבת. זה מבטיח בישול אחיד.
  • תנו לחזה העוף האלה קצת מקום במחבת. צפיפות מובילה לאדות במקום צריבה.
  • אל תהססו לשחק עם עשבי תיבול. רוזמרין טרי, אורגנו, או אפילו קורטוב של קאיין יכולים להביא ממדים שונים לעוף הצרוב במחבת.

הנה לכם, חברים צורבים! מתכון עוף פשוט, טעים ומוכן במהירות הבזק. תנו למחבתות האלה לרחוש, ותנו לחגיגה של העוף להתחיל!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות