רצועות חזה עוף אפויות בתנור הן מנה פשוטה וטעימה שמספקת ארוחה משביעה.
רצועות עוף עסיסיות מתובלות בעשבי תיבול ותבלינים, ואז נאפות לשלמות, מה שמביא למנה טעימה ובריאה שכל המשפחה תאהב.
מתכון זה מושלם ללילות חול עמוסים כאשר אתה רוצה אפשרות לארוחת ערב מהירה ונטולת טרחה.
רכיבים:
– 500 גרם פילה חזה עוף חתוך לרצועות
– 2 כפות שמן זית
– 2 שיני שום, קצוצות
– 1 כפית פפריקה
– 1 כפית טימין מיובש
– 1 כפית אורגנו מיובש
– 1/2 כפית מלח
– 1/4 כפית פלפל שחור
– פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)
המרות מדדים:
– 500 גרם פילה חזה עוף חתוך לרצועות
– 2 כפות שמן זית
– 2 שיני שום, קצוצות
– 1 כפית פפריקה
– 1 כפית טימין מיובש
– 1 כפית אורגנו מיובש
– 1/2 כפית מלח
– 1/4 כפית פלפל שחור
– פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)
זמן דרוש:
הכנה: 10 דקות
בישול: 15-20 דקות
שלבים:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית בנייר אפייה או נייר אלומיניום לניקוי קל.
2. מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, השום הטחון, הפפריקה, הטימין היבש, האורגנו המיובש, המלח והפלפל השחור. מערבבים היטב להכנת מרינדה.
3. מניחים את רצועות חזה העוף בקערת ערבוב גדולה ויוצקים עליהן את המרינדה. זורקים את רצועות העוף עד שהן מצופים באופן אחיד במרינדה.
4. מסדרים את רצועות העוף בשכבה אחת על תבנית האפייה המוכנה, מוודאים שהן לא צפופות.
5. אופים בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות, או עד שהעוף מבושל ומזהיב מבחוץ. אתה יכול לבדוק את מידת העשייה של העוף על ידי חיתוך לאחת הרצועות העבות ביותר כדי לוודא שאין ורדרדות במרכז.
6. לאחר שהעוף מבושל, מוציאים אותו מהתנור ונותנים לו לנוח כמה דקות.
7. מקשטים את רצועות חזה העוף בפטרוזיליה טרייה קצוצה לפני ההגשה.
8. הגישו את רצועות חזה העוף האפויות חמות עם רוטב הטבילה האהוב עליכם, סלט או תוספת. תיהנו מהעוף הרך והטעים היישר מהתנור!