חזה עוף עם שעועית ירוקה היא מנה פשוטה אך טעימה המשלבת חזה עוף רך עם שעועית ירוקה פריכה ברוטב טעים.
מתכון זה מושלם לארוחת ערב מהירה בלילה או לארוחת צהריים בריאה.
העוף מתובל בעשבי תיבול ותבלינים ארומטיים, בעוד שהשעועית הירוקה מוסיפה נופך רענן ותוסס למנה.
עם מינימום זמן הכנה ובישול, המתכון הזה הוא בחירה מצוינת לימים עמוסים בהם אתם רוצים ארוחה מזינה ומשביעה.
כמה זמן להכין חזה עוף עם שעועית ירוקה:
כ-30 דקות
רכיבים:
- 2 חזה עוף, ללא עצמות וללא עור
- 250 גרם שעועית ירוקה, קצוצה
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית טימין מיובש
- 1 כפית אורגנו מיובש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פלחי לימון להגשה
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית החליפו את חזה העוף בטופו .
- ודא שכל המרכיבים נטולי גלוטן אם מקפידים על דיאטה נטולת גלוטן.
איך מכינים חזה עוף עם שעועית ירוקה – השלבים:
1. קוצצים את השעועית הירוקה וטוחנים את השום. לְהַפְרִישׁ.
2. מתבלים את חזה העוף בטימין מיובש, אורגנו מיובש, מלח ופלפל.
3. מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
4. מוסיפים למחבת את חזה העוף המתובל ומבשלים כ-6-7 דקות מכל צד, או עד שהם מבושלים וכבר אינם ורודים במרכז. מוציאים את העוף מהמחבת ומניחים בצד.
5. לאותה מחבת מוסיפים שום טחון ומבשלים כ-30 שניות, או עד לריח.
6. מוסיפים את השעועית הירוקה הקצוצה למחבת ומאדים כ-5-6 דקות, או עד שהם רכים אך עדיין פריכים.
7. מתבלים את השעועית הירוקה במלח ופלפל לפי הטעם.
8. מחזירים את חזה העוף המבושל למחבת ומבשלים 2-3 דקות נוספות, ומאפשרים לטעמים להתמזג יחד.
9. מגישים את חזה העוף עם שעועית ירוקה חמה, מעוטרת בפלחי לימון. תיהנו מארוחה טעימה ומזינה שלכם!