חיפוש

מתכון למרק עוף עם אטריות – טעים בטירוף

מתכון למרק עוף עם אטריות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מרק עוף עם אטריות הוא המרק הקלאסי ולבבי, טעים ומשביע להפליא, עם חתיכות עוף נימוחות, ירקות ארומטיים ואטריות מנחמות שמבושלות במרק עשיר.

זהו מתכון נצחי שמביא נחמה והזנה לגוף ולנפש כאחד. בין אם נהנו כמנה ראשונה או כארוחה שלמה, מרק עוף עם אטריות בטוח ירגיע את החושים וישאיר אתכם מרוצים ומרוצים.

זמן הדרוש: 60 דק'

 

רכיבים:
– 500 גרם חזה עוף או ירכיים, ללא עצמות וללא עור
– 2 ליטר מרק עוף
– 2 גזרים קלופים ופרוסים
– 2 גבעולי סלרי, קצוצים
– 1 בצל חתוך לקוביות
– 2 שיני שום, קצוצות
– 150 גרם אטריות ביצים
– 2 עלי דפנה
– 1 כף שמן זית
– מלח ופלפל לפי הטעם
– פטרוזיליה טרייה לקישוט (לא חובה)

 

שלבים:

1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את קוביות הבצל והשום הטחון, ומאדים עד שהם ניחוחים ושקופים.
2. מוסיפים לסיר את הגזר הפרוס והסלרי הקצוץ, וממשיכים להקפיץ כמה דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך.
3. חותכים את חזה העוף או הירכיים לחתיכות בגודל ביס ומוסיפים אותם לסיר. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומבשלים עד שהעוף כבר לא ורוד מבחוץ.
4. יוצקים את מרק העוף לסיר, ומוסיפים את עלי הדפנה. מביאים את המרק לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לו להתבשל כ-20-25 דקות, ומאפשרים לטעמים להתמזג יחדיו.
5. בינתיים מביאים סיר מים נפרד לרתיחה. מבשלים את אטריות הביצים לפי הוראות האריזה עד שהן אל דנטה. מסננים את האטריות ומניחים אותן בצד.
6. לאחר שהעוף והירקות רכים והטעמים התפתחו, מוציאים את עלי הדפנה מהמרק.
7. מוסיפים לסיר את אטריות הביצים המבושלות, ומערבבים לאיחוד. הניחו למרק להתבשל עוד 5-10 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחדיו.
8. טועמים את המרק ומתקנים תיבול במלח ופלפל במידת הצורך.
9. מצקת את מרק העוף עם האטריות לקערות, מקשטים בפטרוזיליה טרייה אם רוצים ומגישים חם.
10. תיהנו מהחמימות המנחמת ומהטעמים הטעימים של מרק העוף הביתי הזה עם אטריות!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות