חיפוש

מתכון לתירס בתנור – שכולם אוהבים

מתכון לתירס בתנור

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

תירס קלוי בתנור הוא תוספת פשוטה אך טעימה שמוציאה את המתיקות והטעם הטבעיים של קלח תירס טרי.

המתכון הזה מושלם למפגשי קיץ, ברביקיו, או כל זמן שתרצו ליהנות מהטעם של תירס טרי במינימום מאמץ.

צליית התירס בתנור משפרת את מתיקותו ומוסיפה טעם מקורמל מענג, מה שהופך אותו לאהוב בקרב ילדים ומבוגרים כאחד.

זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול: 20 דקות

 

רכיבים:
– 4 אוזני תירס טרי
– שמן זית או חמאה מומסת
– מלח ופלפל לפי הטעם
– עשבי תיבול טריים (לא חובה), כמו פטרוזיליה או כוסברה

 

המרות מדדים:
– 4 אוזני תירס טרי
– שמן זית או חמאה מומסת
– מלח ופלפל לפי הטעם
– עשבי תיבול טריים (לא חובה), כמו פטרוזיליה או כוסברה

 

שלבים:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מקלפים את קליפות התירס, אך לא מוציאים אותם לגמרי. מסירים את המשי מהתירס וזורקים.
3. מושכים את הקליפות בחזרה מעל התירס ומניחים את האוזניים על תבנית האפייה המוכנה.
4. מזלפים שמן זית או חמאה מומסת על התירס, מקפידים לצפות כל אוזן באופן שווה.
5. מתבלים את התירס במלח ופלפל לפי הטעם.
6. צולים את התירס בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות, או עד שהגרעינים רכים ומשחימים מעט.
7. אם רוצים, מפזרים עשבי תיבול טריים קצוצים על התירס הקלוי לפני ההגשה.
8. מוציאים את התירס מהתנור ונותנים לו להתקרר מעט לפני ההגשה.
9. מגישים את התירס הצלוי בתנור כתוספת לצד בשרים על האש, סלטים או כל ארוחה קיצית.
10. תהנו מהטעם הטעים של תירס צלוי בתנור היישר מהקלח!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות