חיפוש

מתכון לקרואסון פרווה – קינוח שכולם אוהבים

מתכון לקרואסון פרווה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

3.5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

התפנקו עם הטוב החמאתי והמתקלף של קרואסונים תוצרת בית ללא צורך בחלב.

מתכון זה מציע אלטרנטיבה נטולת חלב עם המרקם הקל והאוורירי וטעם החמאתי הטעים.

הקרואסונים נטולי החלב האלה מושלמים לארוחת בוקר או כחטיף מענג בכל שעה ביום.

זמן הדרוש: כ-3 שעות (כולל זמן מנוחה וצינון)

רכיבים:
– 500 גרם קמח לכל מטרה
– 10 גרם שמרים אינסטנט
– 50 גרם סוכר מגורען
– 10 גרם מלח
– 250 מ"ל מים, פושרים
– 250 גרם מרגרינה או חמאה ללא חלב, צוננת וחתוכה לפרוסות דקות
– ביצה אחת, טרופה (לשטיפה ביצים)

שלבים:
1. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הקמח לכל מטרה, שמרי אינסטנט, סוכר מגורען ומלח.
2. מוסיפים את המים הפושרים בהדרגה לחומרים היבשים ומערבבים עד שנוצר בצק רך.
3. הופכים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים אותו כ-5-7 דקות עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
4. מעצבים את הבצק לכדור ומניחים אותו בקערה נקייה. מכסים את הקערה במגבת מטבח ונותנים לבצק לתפוח במקום חמים כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
5. לאחר שהבצק תפח, דופקים אותו כלפי מטה כדי לשחרר את האוויר.
6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן גדול בעובי של כ-1 ס"מ.
7. מורחים שכבה דקה של מרגרינה או חמאה ללא חלב על שני שליש מהמלבן, ומשאירים שליש מהבצק לא מכוסה.
8. מקפלים את השליש הלא מכוסה של הבצק על החלק המכוסה במרגרינה, ואז מקפלים את השליש הנותר מעל, כמו קיפול אות.
9. הופכים את הבצק ב-90 מעלות ומרדדים אותו שוב למלבן גדול.
10. חוזרים על תהליך הקיפול על ידי מריחת מרגרינה או חמאה על שני שליש מהבצק, קיפולו ולאחר מכן רידוד.
11. עוטפים את הבצק המקופל בניילון נצמד ומצננים במקרר כ-30 דקות.
12. לאחר הקירור מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים שוב למלבן גדול.
13. חותכים את הבצק למשולשים, כל אחד ברוחב כ-10 ס"מ בבסיס.
14. מגלגלים כל משולש מהבסיס ועד לקצה, ומעצבים ממנו קרואסון.
15. מניחים את הקרואסונים המעוצבים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, משאירים מעט מרווח בין כל אחד.
16. מכסים את הקרואסונים במגבת מטבח נקייה ונותנים להם לתפוח במקום חמים כ-30-45 דקות, או עד שהם מכפילים את נפחם.
17. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
18. מברישים את הקרואסונים התפוחים בביצה טרופה לגימור מבריק.
19. אופים את הקרואסונים בתנור שחומם מראש כ-15-20 דקות, או עד שהם מקבלים צבע זהוב ותפוחים.
20. מוציאים את הקרואסונים מהתנור ונותנים להם להתקרר מעט על רשת לפני ההגשה.
21. תיהנו מקרואסונים תוצרת בית ללא חלב חמימים עם הממרחים או המילויים האהובים עליכם!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות