חיפוש

מתכון לסלט חצילים עם עגבניות ובצל – שילוב מפנק

מתכון לסלט חצילים עם עגבניות ובצל

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

סלט חצילים עם עגבניות ובצל הוא מנה בהשראה ים תיכונית מפוצצת בטעמים ומרקמים.

סלט זה משלב חציל קלוי עדין עם עגבניות עסיסיות, בצל פריך ועשבי תיבול ארומטיים, ויוצר הרמוניה מענגת של טעמים.

זוהי מנה רב-תכליתית שניתן להגיש כתוספת, מנה ראשונה או אפילו ארוחה קלה בפני עצמה.

המתכון הזה חוגג את הטריות של תוצרת הקיץ ומושלם לחלוקה עם בני משפחה וחברים.

 

רכיבים:
– 2 חצילים בינוניים
– 2 עגבניות בשלות
– 1 בצל אדום
– 2 שיני שום
– עלי פטרוזיליה או בזיליקום טריים לקישוט
– שמן זית כתית
– חומץ בלסמי (לא חובה)
– מלח ופלפל לפי הטעם

 

שלבים:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. שוטפים את החצילים וחותכים אותם לפרוסות של 1 ס"מ.
3. מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. מזלפים את פרוסות החציל בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
5. צולים את פרוסות החצילים בתנור שחומם מראש כ-25-30 דקות או עד שהן רכות וזהובות.
6. בזמן שהחצילים צלויים מכינים את שאר החומרים. שוטפים את העגבניות וחותכים אותן לקוביות קטנות.
7. קולפים את הבצל האדום ופורסים אותו דק.
8. טוחנים את שיני השום.
9. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את פרוסות החציל הקלוי, קוביות העגבניות, הבצל האדום הפרוס והשום הקצוץ.
10. מזלפים את הסלט בשמן זית כתית מעולה וחומץ בלסמי, אם משתמשים.
11. מתבלים את הסלט במלח ופלפל לפי הטעם.
12. מערבבים בעדינות את כל המרכיבים עד שהם מתאחדים היטב.
13. מעבירים את סלט החצילים לכלי הגשה.
14. מקשטים את הסלט בעלי פטרוזיליה או בזיליקום טריים לפרץ צבע ותוספת רעננות.
15. הגישו את סלט החצילים בטמפרטורת החדר או מצונן, ותיהנו מהטעמים הטעימים של חציל קלוי, עגבניות עסיסיות ובצל פריך!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות