ברווז צרפתי הוא מאכל צרפתי קלאסי המשלב בשר ברווז עסיסי עם רוטב תפוזים חריף ומתוק.
המתכון הזה הוא תערובת מענגת של טעמים ומרקמים, מה שהופך אותו למושלם לאירועים מיוחדים או לארוחות ערב אלגנטיות בבית.
עם חזה הברווז הרך והזיגוג התפוז העשיר, המנה הזו בטוח תרשים את האורחים שלכם ותעביר אותם ללב המטבח הצרפתי.
זמן הדרוש: כ-40 דקות
רכיבים:
1. 2 חזה ברווז (כ-300-400 גרם כל אחד)
2. מלח ופלפל לפי הטעם
3. 2 תפוזים
4. 100 מ"ל מרק עוף או ירקות
5. 50 מ"ל מיץ תפוזים
6. 50 מ"ל גראנד מרנייה או קוינטרו (אופציונלי)
7. 2 כפות דבש
8. 2 כפות חומץ בלסמי
9. 2 שיני שום, קצוצות
10. 2 כפות חמאה ללא מלח
11. פטרוזיליה טרייה או טימין לקישוט (לא חובה)
שלבים:
1. מנקדים את עור חזה הברווז בדוגמת צלב בעזרת סכין חדה, נזהרים לא לחתוך לתוך הבשר.
2. מתבלים את שני הצדדים של חזה הברווז בנדיבות במלח ופלפל.
3. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מניחים את חזה הברווז במחבת, כשהעור כלפי מטה.
4. מבשלים את חזה הברווז כ-6-8 דקות, או עד שהעור מזהיב ופריך. הופכים את שדי הברווז ומבשלים עוד 3-4 דקות ל-medium-רייר, או יותר אם רוצים.
5. מוציאים את חזה הברווז מהמחבת ומעבירים אותם לצלחת. אוהל עם רדיד אלומיניום לשמירה על חום.
6. באותה מחבת מנמיכים את האש לבינונית. מוסיפים את השום הטחון ומאדים כדקה אחת, או עד ריחני.
7. מכסים את המחבת עם מרק העוף או הירקות, מגרדים כל חתיכות שחומות מתחתית התבנית.
8. מערבבים פנימה את מיץ התפוזים, הדבש והחומץ הבלסמי. נותנים לרוטב להתבשל כ-5 דקות, או עד שהוא מסמיך מעט.
9. אם משתמשים בגראנד מרנייה או קוינטרו, מוסיפים אותו לרוטב ומערבבים לאיחוד.
10. בינתיים, מקלפים את אחד התפוזים ומוסיפים את הגרידה לרוטב, שומרים מעט לקישוט.
11. פורסים את שני התפוזים לשניים וסוחטים את המיץ מתפוז אחד לתוך הרוטב. מערבבים לשילוב.
12. מחזירים את חזה הברווז למחבת, מכניסים אותם לרוטב. תנו להם להתבשל כמה דקות כדי להתחמם.
13. מוסיפים את החמאה לרוטב ומערבבים אותה עד להמסה והטמעה.
14. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.
15. מוציאים את חזה הברווז מהמחבת ופורסים אותם דק כנגד הגרגר.
16. מגישים את חזה הברווז הפרוס עם רוטב התפוזים. מקשטים בפטרוזיליה טרייה או טימין ומפזרים גרידת תפוז, אם רוצים.
17. תהנה מהברווז הצרפתי שלך עם תוספת של תפוחי אדמה צלויים, ירקות מאודים או סלט ירוק פריך.
בתאבון!