חיפוש

פבלובה מתכון ליצירת מופת מתוקה

פבלובה מתכון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

היום, אנחנו צוללים לתוך העולם המענג של פבלובה  קינוח כל כך אוורירי ומתוק, שהוא למעשה ענן של טוב סוכר. הקינוח הזה נקרא על שם הבלרינה הרוסית האגדית, אנה פבלובה, חינני כמו שהוא טעים. עם מעטפת חיצונית פריכה ופנים של מרשמלו, פבלובה היא אהובה אוסטרלית, ולעתים קרובות מעוררת ויכוחים ידידותיים על מקורה. אבל בואו לא ניקלע לריב ההיסטורי; בוא נרד לדקויות של יצירת יצירת מופת פבלובה משלכם.

 

רשימת רכיבים:

לפבלובה:

 6 חלבונים גדולים (טמפרטורת החדר)

 300 גרם סוכר דק

 1 כפית חומץ לבן

 1 כפית תמצית וניל

 1 כף עמילן תירס

לתוספות:

 500 מ"ל קצפת

 פירות טריים (תותים, קיווי, פסיפלורה  להתפרע!)

 עלי נענע לקישוט

שלבי הכנה:

  1. מחממים את התנור: מחממים את התנור ל-150 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  2. להקציף חלבונים: בקערה נקייה ויבשה להקציף את החלבונים עד שנוצרות פסגות רכות. מוסיפים בהדרגה את הסוכר הקצוץ, כף אחת בכל פעם, תוך כדי המשך הקצפה. זה ייקח בערך 10 דקות עד שהתערובת תהיה מבריקה ונוקשה.
  3. מוסיפים טעמים: מקפלים בעדינות את החומץ, תמצית הווניל ועמילן התירס עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מעצבים את הפבלובה: מורחים את התערובת על תבנית האפייה המוכנה ויוצרים צורה עגולה עם קצוות מוגבהים מעט. שקול ליצור באר במרכז לתוספות.
  5. אפיה: הכניסו אותו לתנור והנמיכו מיד את הטמפרטורה ל120°C. אופים במשך שעה ו30 דקות או עד שהפבלובה פריכה מבחוץ ורכה מבפנים.
  6. קירור: מכבים את התנור ונותנים לפבלובה להתקרר בפנים למשך שעה. זה מונע סדקים.
  7. תוספות: מקציפים את השמנת עד שנוצרות פסגות נוקשות, מורחים אותה על גבי הפבלובה ומקשטים בפירות טריים ועלי נענע.
  8. מגישים: פורסים אותו ומגישים מיד.

יתרונות תזונתיים:

  • פבלובה, כשהיא לא מתפנקת עם עודף, יכולה להיות אפשרות קינוח קלה יותר.
  • היא נטולת גלוטן, ותוספות הפירות הטריים מוסיפים פרץ של ויטמינים ונוגדי חמצון.
  • חלבוני הביצה תורמים חלבון, מה שהופך את זה לפינוק שניתן להתענג עליו ללא רגשות אשם.

 

כמות:

טוב ל8 מנות

זמן הכנה: 

כשעתיים (כולל זמן אפייה) 

דרגת קושי:

 בינונית

חלופות למתכונים:

לחברינו הכשרים, ודאו שהכלים שלכם יהיו בעלי כשרות, והחליפו את הקצפת החלבית בחלופה שאינה חלבית. החליפו את החומץ במיץ לימון לבעיטת חומציות כשרה.

טיפים:

  •  חלבוני ביצה בטמפרטורת החדר מקציפים טוב יותר, אז תן להם הזדמנות לאבד את הקור.
  •  היו סבלניים בהוספת סוכר  זה משתלם במרקם הפבלובה המושלם הזה.
  •  ניסוי עם תוספות  פסיפלורה, מנגו, או אפילו טפטוף של שוקולד יכול לקחת את זה לשלב הבא.
  •  אם חסר לכם זמן, מיני פבלובות יכולות להיות מקסימות ומהירות יותר לאפייה.

עכשיו, קדימה, צאו אל המטבח כדי ליצור יצירת מופת של פבלובה שתגרום לבלוטות הטעם שלכם להשמיע כפיים! תהנו, חברים!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות