חיפוש

חגיגה של טעמים: קציצות בשר מטוגנות ברוטב עשיר

קציצות בשר מטוגנות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

כדורי הבשר העסיסיים האלה מטוגנות לשלמות וחונקות ברוטב עשיר וטעים ירימו כל ארוחה לחגיגה של טעם! קציצות בשר מטוגנות זה מאכל מושלם לאירוע מיוחד או לארוחת ערב משפחתית נעימה, כדורי הבשר האלה בטוח יהיו להיט עם כולם ליד השולחן.

איך מכינים קציצות בשר מטוגנות – המרכיבים:

  • 500 גרם בשר בקר או טלה טחון
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • ביצה 1
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • 400 גרם עגבניות קצוצות משומרות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1/2 כוס מרק בקר או ירקות
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה, לקישוט

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה צמחונית החליפו את הבשר הטחון בתחליף בשר טחון מהצומח.
  • השתמש בפירורי לחם ללא גלוטן לאפשרות ללא גלוטן.

איך מכינים קציצות בשר מטוגנות ברוטב עשיר – שלב אחר שלב:

  1. מערבבים בקערה גדולה את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, השום הטחון, פירורי הלחם, הביצה, הכמון הטחון, הפפריקה, המלח והפלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מעצבים מהתערובת קציצות קטנות בקוטר של כ-3 ס"מ.
  3. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הקציצות ומבשלים עד להשחמה מכל הצדדים, כ-8-10 דקות.
  4. מוציאים את הקציצות מהמחבת ומניחים בצד. לאותה מחבת מוסיפים את העגבניות הקצוצות המשומרות, רסק העגבניות, האורגנו המיובש ומרק בקר או ירקות. מערבבים לאיחוד.
  5. מחזירים את הקציצות למחבת, מורחים עליהן את הרוטב. מכסים ומבשלים במשך 15 דקות, עד שהקציצות מבושלות והרוטב מסמיך.
  6. מגישים את הקציצות חמות, מעוטרות בפטרוזיליה קצוצה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות