5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
התענגו על הטעמים המתוקים והתוססים של ריבת ענבים ירוקים תוצרת בית.
הממרח המענג הזה מושלם למריחה על טוסט, לתוספת יוגורט או הוספת מגע של מתיקות לקינוחים האהובים עליך.
כמה זמן להכין ריבת ענבים ירוקים ולציין את הזמן הדרוש:
כשעה.
איך מכינים ריבת ענבים ירוקים – המרכיבים:
- 1 ק"ג ענבים ירוקים
- 500 גרם סוכר מגורען
- מיץ מלימון אחד
עבור מרכיבים חלופיים, אתה יכול להשתמש בתחליף סוכר כמו סטיביה לגרסה דלת קלוריות. בנוסף, ניתן להחליף מיץ לימון במיץ ליים לטעם הדר מעט שונה.
איך מכינים ריבת ענבים ירוקים – השלבים:
- שוטפים היטב את הענבים הירוקים במים קרים. הסר את הגבעולים והשליך את כל הענבים חבולים או בשלים מדי.
- בסיר גדול מערבבים את הענבים הירוקים והסוכר. הניחו לתערובת לשבת כ-30 דקות כדי לאפשר לסוכר להוציא את המיצים מהענבים.
- לאחר 30 דקות מניחים את הסיר על אש בינונית. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים לאיחוד.
- מביאים את התערובת לרתיחה עדינה, לאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לה להתבשל ללא מכסה כ-45-50 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. כשהתערובת מתבשלת, היא תתעבה ותהפוך לדומה לריבה במרקם.
- לאחר שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה, מסירים אותה מהאש ונותנים לה להתקרר מעט.
- מעבירים את הריבה לצנצנות נקיות ומעוקרות. סוגרים היטב את הצנצנות ומניחים להן להתקרר לחלוטין לפני שמירתן במקרר.
יתרונות תזונתיים של המתכון:
ריבת ענבים ירוקים תוצרת בית היא אלטרנטיבה בריאה יותר לריבות שנרכשו בחנות, שכן היא אינה מכילה תוספים מלאכותיים או חומרים משמרים. ענבים ירוקים עשירים גם בויטמינים, נוגדי חמצון וסיבים, מה שהופך את הריבה הזו לתוספת מזינה לתזונה שלך.
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון:
- הוסף קורט קינמון או תמצית וניל לטעם חם וארומטי.
- ניסוי עם זנים שונים של ענבים ירוקים כדי להשיג פרופיל טעם ייחודי.
- לטוויסט חריף, הוסיפו ג'ינג'ר מגורד או שפריץ של חומץ תפוחים לתערובת הריבה במהלך הבישול.
תיהנו מהרעננות והפשטות של ריבת ענבים ירוקה תוצרת בית, מושלמת להוספת פרץ של טעם לארוחות הבוקר והחטיפים שלכם!