ריבת פלפלים חריפים היא שילוב מענג של פלפלים חריפים וסוכר מתוק, מבושלים לשלמות עד שהם סמיכים וריבתיים.
זוהי דרך נפלאה לשמר את השפע של פלפלי הקיץ וליהנות מהטעמים התוססים שלהם כל השנה.
עם כמה מרכיבים פשוטים ומעט זמן על הכיריים, תוכלו ליצור ריבה ביתית טעימה שתרשים את החברים והמשפחה שלכם.
זמן הדרוש: כשעה
רכיבים:
– 500 גרם פלפל חריף
– 500 גרם סוכר מגורען
– 250 מ"ל חומץ תפוחים
– מיץ מלימון אחד
– 1 כפית מלח
– אופציונלי: 1 כף פקטין לריבה מוצקה יותר
הוראות:
1. ללבוש כפפות כדי להגן על הידיים מחום הפלפלים. מסירים את הגבעולים והזרעים מהפלפלים, ואז קוצצים אותם דק. ככל שתחתוך את הפלפלים עדין יותר, כך הריבה שלך תהיה חלקה יותר.
2. בסיר גדול וכבד תחתית מערבבים את הפלפלים הקצוצים, הסוכר, חומץ התפוחים, מיץ הלימון והמלח.
3. מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, תוך כדי ערבוב תכוף להמסת הסוכר.
4. לאחר שהתערובת מגיעה לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ונותנים לה להתבשל בעדינות במשך 45-50 דקות, או עד שהיא מסמיכה לסמיכות הרצויה. מערבבים מדי פעם כדי למנוע מהריבה להידבק לתחתית הסיר.
5. אם משתמשים בפקטין, מוסיפים אותו לריבה במהלך 10 הדקות האחרונות של הבישול ומערבבים היטב לאיחוד.
6. כדי לבדוק אם הריבה מוכנה, מניחים כף קטנה על צלחת צוננת ומניחים לה להתקרר לכמה שניות. מעבירים את האצבע דרך הריבה – אם היא מחזיקה את צורתה ולא משלימה מיד את הרווח, היא מוכנה.
7. לאחר שהריבה הגיעה לסמיכות הרצויה, מסירים את הסיר מהאש ונותנים לו להתקרר מעט.
8. מצקת בזהירות את ריבת הפלפל החריף לצנצנות נקיות ומעוקרות, משאירים מעט מקום בחלק העליון להרחבה.
9. סוגרים היטב את הצנצנות ומניחים להן להתקרר לטמפרטורת החדר לפני הקירור.
10. תהנה ריבת פלפל חריף תוצרת בית על טוסט, קרקרים, כריכים, או כזיגוג לבשרים וירקות. זה גם מהווה מתנה ביתית נפלאה לחברים ובני משפחה שנהנים ממעט חום בארוחות שלהם!