חיפוש

מתכון לעוגת גבינה לימון – הכי טעימה שיש

מתכון לעוגת גבינה לימון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

עוגת גבינה לימון היא קינוח מענג המשלב את גרידת הלימון החריפה עם העושר הקרמי של עוגת הגבינה.

פינוק טעים זה מושלם לכל אירוע, החל ממפגשים מזדמנים ועד לחגיגות מיוחדות.

עם בסיס ביסקוויטים חמאה ומילוי חלק וחדורי לימון, עוגת הגבינה הזו בטוח תרשים את המשפחה והחברים שלך.

זמן נדרש: כשעה ו-30 דקות (בתוספת זמן צינון)

איך להכין עוגת גבינה לימון – הרכיבים:

עבור הקרם:

  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 100 גרם חמאה ללא מלח, מומסת

למילוי:

  • 600 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
  • 200 גרם סוכר מגורען
  • 3 ביצים גדולות
  • קליפת 2 לימונים
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 200 מ"ל שמנת כפולה
  • 1 כפית תמצית וניל

איך מכינים עוגת גבינה לימון  – השלבים:

1. מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית קפיצית בגודל 23 ס"מ ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
2. מרסקים את הביסקוויטים לפירורים דקים בעזרת מעבד מזון או על ידי הנחתם בשקית אטומה ומעיכתם בעזרת מערוך.
3. בקערת ערבוב מערבבים את הביסקוויטים המרוסקים עם החמאה המומסת עד שהתערובת מזכירה חול רטוב.
4. מהדקים היטב את תערובת הביסקוויטים בתחתית התבנית הקפיצית המוכנה ליצירת הקרום. השתמש בגב של כף או בבסיס של כוס כדי להבטיח בסיס חלק וקומפקטי.
5. אופים את הקרום בתנור שחומם מראש במשך 10 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר בזמן שמכינים את המילוי.
6. בקערת מיקסר גדולה טורפים יחד את גבינת השמנת והסוכר המגורען עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
7. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, מערבבים היטב לאחר כל הוספה עד להטמעה מלאה.
8. מערבבים פנימה את גרידת הלימון, מיץ הלימון, השמנת הכפולה ותמצית הוניל עד שהתערובת חלקה ומשולבת היטב.
9. יוצקים את המילוי על הקרום שהתקרר בתבנית הקפיצית, מפזרים אותו בצורה אחידה בעזרת מרית.
10. מכניסים את עוגת הגבינה לתנור שחומם מראש ואופים במשך 50-60 דקות, או עד שהשוליים מתייצבים אך במרכז עדיין יש תנודה קלה.
11. לאחר האפייה, מכבים את התנור ומשאירים את עוגת הגבינה בפנים כשהדלת פתוחה מעט למשך כשעה כדי להתקרר בהדרגה.
12. מוציאים את עוגת הגבינה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי בטמפרטורת החדר. לאחר מכן מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות או עדיף לילה להתייצבות.
13. לפני ההגשה, הפעילו בזהירות סכין סביב קצה התבנית הקפיצית כדי לשחרר את עוגת הגבינה. משחררים את דפנות התבנית ומעבירים את עוגת הגבינה לצלחת הגשה.
14. פורסים את עוגת הגבינה הלימון לפרוסות ומקשטים בתוספת גרידת לימון או קצפת אם רוצים.
15. הגישו צונן ותיהנו מטעם ההדרים המרענן של עוגת הגבינה הלימונית שאי אפשר לעמוד בפניה!

מתכון זה מניב כ-10-12 מנות של עוגת גבינה לימון. התאם את הכמויות בהתאם להעדפותיך ומספר המנות הדרושות.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות