חיפוש

מתכון לפילה מדומה עסיסי ומגרה

פילה מדומה בתנור ברוטב יין אדום

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון זה מציג דרך קלה וטעימה להכין פילה מדומה בתנור ברוטב יין אדום עשיר. הבשר מתבשל לאיטו עד שהוא רך ועסיסי, והרוטב נותן לו טעם נהדר. המתכון פשוט להכנה ומתאים לכל אירוע.

איך להכין פילה מדומה ביין – מרכיבים:

  • 1 נתח פילה מדומה (כ-1 ק"ג)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 גזר גדול, חתוך לקוביות
  • 1 כוס יין אדום
  • 1 כוס ציר בקר
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית רוזמרין טרי, קצוץ
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

איך מכינים פילה מדומה  – צעד אחר צעד:

  1. חממו את התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
  2. חממו את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית.
  3. צרו את הפילה מדומה מכל הצדדים עד להזהבה.
  4. הוציאו את הפילה מהסיר והניחו בצד.
  5. הוסיפו את הבצל והשום לסיר וטגנו עד להזהבה.
  6. הוסיפו את הגזר וטגנו עוד 5 דקות.
  7. החזירו את הפילה לסיר.
  8. הוסיפו את היין האדום, ציר הבקר, המים, רסק העגבניות, רוזמרין, מלח ופלפל שחור.
  9. הביאו לרתיחה, ואז הנמיכו את האש, כסו את הסיר והכניסו לתנור.
  10. צלו את הפילה במשך 2-3 שעות, או עד שהיא רכה.
  11. הוציאו את הפילה מהסיר והניחו לה לנוח ל-10 דקות לפני הפריסה.
  12. חממו את הרוטב שנותר בסיר עד לרתיחה, ואז הסמיכו אותו עם קורנפלור (לא חובה).
  13. פורסו את הפילה והגישו עם הרוטב.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות